Κατρίνης: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει λύσεις και δεν θα αποκτήσει μέχρι το τέλος της τετραετίας

Διαβάζεται σε 3'
Μιχάλης Κατρίνης
Μιχάλης Κατρίνης

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ σχολίασε ο Μιχάλης Κατρίνης, κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και λύσεις.

Για μια κυβέρνηση χωρίς κανένα σχέδιο για τη χώρα και που δεν πρόκειται να αποκτήσει μέχρι το τέλος της τετραετίας, έκανε λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης, σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ.

“Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν έχουν κανένα σχέδιο για τη χώρα και δεν πρόκειται να αποκτήσουν μέχρι το τέλος της τετραετίας. Όπως δεν έχουν καμία λύση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που έχει επιστρατευθεί για να τις ‘’επικοινωνήσει’’ συντρίβονται μπροστά στην πραγματικότητα.

Για την ακρίβεια ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόταση, καμία λύση. Γιατί η όποια λύση περνάει μέσα από τον έλεγχο και την αντιμετώπιση της καρτελοποιημένης οικονομίας και της αισχροκέρδειας που αποτελούν δικό του δημιούργημα.

Οι ισχνές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις υπερκαλύπτονται από τον πληθωρισμό με την αγοραστική δύναμη του Έλληνα πολίτη να είναι στην προτελευταία θέση της Ε.Ε.”, δήλωσε αρχικά ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και συνέχισε: “Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος όχι απλά αντισταθμίζεται αλλά ουσιαστικά εξαφανίζεται ως μέτρο, αν σκεφτεί κανείς τα ποσά που κλήθηκαν να πληρώσουν φέτος, ως φόρο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Κανένα ουσιαστικό μέτρο για το δημογραφικό, καμία αναφορά στην ενίσχυση των υποδομών της υγείας. Εδώ είμαστε όλοι και θα δούμε αν μετά τις ‘εξαγγελίες’ του κ. Μητσοτάκη θα έχουν γιατρούς τα περιφερειακά νοσοκομεία και οι δομές δημόσιας υγείας στα νησιά.
Μάταια περίμεναν όλοι μια αναφορά του Πρωθυπουργού για τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, για την πρόθεση της Τουρκίας να ματαιώσει το έργο της ενεργειακής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου. Ο κ. Μητσοτάκης είναι στη λογική του κατευνασμού ακόμα και αν αυτή ισοδυναμεί με εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η παρουσία και η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, επιβεβαίωσαν ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα πολιτικό αδιέξοδο. Δεν έχει κυβέρνηση αλλά ούτε και αντιπολίτευση που να εμπνέει εμπιστοσύνη και να συνιστά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης”.

Στη συνέχεια, ο κ. Κατρίνης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες.

“Το ΠΑΣΟΚ έχει στα χέρια του τη μεγάλη ευκαιρία μιας πρωτοβουλίας που θα ανατρέψει το σημερινό πολιτικό σκηνικό της παρακμής.

Η χώρα χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο ανασύνταξης, μια κυβέρνηση που θα είναι με το μέρος των πολιτών και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Η Μεγάλη Παράταξη εκεί στοχεύει, να επιστρέψει η ελπίδα, να επιστρέψει η πολιτική, να επιστρέψει η Ελλάδα στους Έλληνες. Η Μεγάλη Παράταξη δεν είναι άθροισμα προβληματικών πολιτικών σχηματισμών, δεν θα προέλθει μέσα από τεχνητές συγκολλήσεις.

Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πολύ πιο ευρύτερο και σημαντικό. Πρέπει να εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση, τους προοδευτικούς πολίτες αλλά και όσους ψήφισαν τον κ. Μητσοτάκη αλλά δεν ταυτίζονται με λογικές καθεστωτισμού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα