Λαμία: Η ισχυρή καταιγίδα ξερίζωσε δέντρα – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Διαβάζεται σε 5'
Λαμία: Η ισχυρή καταιγίδα ξερίζωσε δέντρα – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός
Μπουρίνι στη Λαμία lamianow.gr

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το μπουρίνι που έπληξε τη Λαμία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε το μπουρίνι που έπληξε την περιοχή της Φθιώτιδας αλλά και την πόλη της Λαμίας το Σάββατο το βράδυ.

Μέχρι το ξημέρωμα συνεργεία των Δήμων αλλά και της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία σε πολλά σημεία της πόλης αλλά και του νομού, καθώς πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν και έκλεισαν δρόμους.

Υπήρξαν παρεμβάσεις για να κοπούν και να μεταφερθούν. Φερτά υλικά έκλεισαν ακόμη και δρόμους μέσα στην πόλη ενώ άμεσες ήταν οι παρεμβάσεις γύρω από το εκθεσιακό κέντρο της Λαμίας όπου φιλοξενείται το service park του ράλι Ακρόπολις.

Μπουρίνι στη Λαμία lamianow.gr

Είναι χαρακτηριστικό ότι πληθώρα από δέντρα στην ευρύτερη περιοχή του service park λύγισαν στην πίεση του αέρα και είτε έσπασαν είτε ξεριζώθηκαν. Παρόμοιες καταστάσεις σημειώθηκαν στην Ανατολική Φθιώτιδα αλλά και στην περιοχή της Λοκρίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πόλη της Λαμίας η ταχύτητα του ανέμου κοντά στις 11 το βράδυ ξεπέρασε και τα 80 km/h ενώ την ίδια στιγμή η βροχόπτωση τα 41 mm μέσα σε λίγη ώρα.

Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική κυρίως για κοπή δέντρων και για πλημμυρισμένα υπόγεια. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εξελίχθηκε στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου της Λαμίας σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί γύρω από το service park του ράλλυ για ληφθούν μέτρα και να συνεχίσει με ασφάλεια την λειτουργία του.

Μπουρίνι στη Λαμία lamianow.gr

Χρειάστηκε να παρέμβουν αρκετά μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου όπως επίσης και δυνάμεις της πυροσβεστικής για να απομακρύνουν κάθε κίνδυνο από ξεριζωμένα δέντρα. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε αρκετά σημεία της Λαμίας αλλά και το νομού ευρύτερα, ενώ ειδικά συνεργεία της Δ.Ε.Η. προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-09-2024

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο οι οποίες πιθανώς στα βόρεια να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές στις περισσότερες περιοχές και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-09-2024

Αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά και τις βραδινές ώρες στα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-09-2024

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τοπικά θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές ή όμβρους στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-09-2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και λίγες τοπικές βροχές ή όμβρους στο ανατολικό Αιγαίο. Από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τη Κρήτη οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα