Το ΚΚΕ καταγγέλλει παρέμβαση των ΗΠΑ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Διαβάζεται σε 2'
Τα γραφεία του ΚΚΕ
Τα γραφεία του ΚΚΕ Eurokinissi

Για παρέμβαση στη διαδικασία την ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ κατηγορεί με ανακοίνωση του το ΚΚΕ τις ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, καθώς και την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στη διαδικασία αυτή.

«Η ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω της πρέσβειρας τους στην Κύπρο και με τις πλάτες της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ, να δεχτούν “εδώ και τώρα”, ως έχει, το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, μέρος του γενικότερου σχεδίου σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου -Ισραήλ, αποδεικνύει ότι οι πιέσεις προς την Κύπρο για ζητήματα γενικότερης γεωπολιτικής σημασίας και υλοποίησης ευρωατλαντικών σχεδιασμών, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και προσθέτει:

«Πρόκειται για σχέδια που θα πληρώσουν οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου σε μια περίοδο μάλιστα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Από την άλλη δεν λένε κουβέντα για την κλιμάκωση των απειλών της Τουρκίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Απαιτείται επαγρύπνηση των λαών σε Ελλάδα και Κύπρο για τη δρομολόγηση, με διάφορα προσχήματα, επικίνδυνων εξελίξεων και συμβιβασμών στο Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο και ενίσχυση του αγώνα για απεμπλοκή από τα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή» τονίζει, καταλήγοντας, το σχόλιο του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα