ΣΥΡΙΖΑ: Την Τρίτη συνεδριάζει η ΠΓ – Τα επόμενα βήματα

Διαβάζεται σε 3'
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ INTIME

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την έγκριση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη προβλέπει άμεση διεξαγωγή συνεδρίου.

Σε έκτακτο συνέδριο προσανατολίζεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την έγκριση της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη.

Χωρίς την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, συζητήθηκαν όσα προβλέπονται από το καταστατικό, δηλαδή διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

Το σχέδιο προβλέπει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (άμεσα) και νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (σε δύο εβδομάδες) για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες.

Ειδικότερα, η συνεδρίαση της ΠΓ ορίστηκε για την Τρίτη (10/09).

Στο τραπέζι έπεσαν διάφορες προτάσεις. Να είναι το συνέδριο, συνέδριο υποψηφιοτήτων για την προεδρία. Να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες με την εκλογή νέου προέδρου, όπως πρότεινε ο Παύλος Πολάκης. Και αρκετές άλλες.Τελικά, η Κεντρική Επιτροπή, θα εισηγηθεί έκτακτο συνέδριο στο οποίο θα ανακηρυχθούν και οι υποψήφιοι για την προεδρία. Στο εν λόγω έκτακτο συνέδριο θα διεξαχθεί και πολιτική συζήτηση επί προγραμμάτων. 

Το συνέδριο δεν θα έχει τη δυνατότητα, όπως αποφασίστηκε, να ακυρώσει την απόφαση περί μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη.

Θυμίζουμε ότι το καταστατικό, στα άρθρα 20 και 21, προβλέπει τα εξής: Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο.

Η προκήρυξη του συνεδρίου, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείμενα και το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής.

Ανάμεσα στα τακτικά συνέδρια του κόμματος μπορεί να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες του τακτικού.

Τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου μπορεί να ζητήσει η Κεντρική Επιτροπή ή Οργανώσεις Μελών που αντιπροσωπεύουν το 1/4 των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ή απευθείας το 15% των μελών του.

Η σύγκληση του εκτάκτου συνεδρίου πραγματοποιείται το πολύ μέσα σε 3 μήνες από τη στιγμή που διατυπώνεται το σχετικό αίτημα.

Όσο για το ποιος θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, πάρθηκε η απόφαση να είναι ο επικεφαλής της ΚΟ Νίκος Παππάς.

Μάλιστα ο κ. Παππάς, όπως και άλλα μέλη της ΚΕ, τόνισαν ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το περσινό λάθος με την παραβίαση, ουσιαστικά, του καταστατικού και να διεξαχθεί πολιτική συζήτηση και συνέδριο πριν από την εκλογή του προέδρου.

Ο κ. Παππάς τόνισε ακόμα ότι το καταστατικό είναι το Σύνταγμα του κόμματος και πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα