Φάμελλος: Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι – Ανάγκη για μια νέα πολιτική πρόταση

Διαβάζεται σε 3'
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος EUROKINISSI

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε την ανάγκη νέας πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε πως δεν υπάρχουν ούτε “κουκουλοφόροι” ούτε “νομεκλατούρα”, μετά τη σχετική δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Έκλεισε μια δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προσπαθήσαμε να αποφύγουμε για να μην δημιουργηθεί διχασμός», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι ταυτόχρονα αυτή η διαδικασία «απέδειξε ότι τα μέλη της ΚΕ θέλουν μια νέα πολιτική πρόταση, που να δίνει διέξοδο και προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, ο κ. Φάμελλος μίλησε για «συρρίκνωση των οργανώσεων και απήχησης στον κόσμο», ενώ επεσήμανε πως «η επόμενη μέρα μάς βρίσκει ενωμένους στον ΣΥΡΙΖΑ» και πως όλοι συμφωνούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι «ο πυλώνας και ο χώρος που θα δώσει τις περισσότερες ιδέες και τις περισσότερες δυνάμεις στην προοδευτική αντεπίθεση της χώρας, για να έχει η χώρα μας προοδευτική κυβέρνηση».

«Γιατί η κοινωνία έχει σοβαρότατα προβλήματα, υπάρχουν αδιέξοδα (…) Και η πολιτική πρόταση, θα περιέχει και πρόταση για την πολιτική διέξοδο της χώρας, αλλά και πρόταση για τα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ»πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

«Θέλουμε ζωντανές οργανώσεις, θέλουμε ενεργούς πολίτες, θέλουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία αυτή η δημοκρατική επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα. Γιατί σήμερα υπάρχει ανάγκη στην ελληνική κοινωνία να μεταδώσουμε μια προοπτική» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Πέρασε μια δύσκολη στιγμή, δεν μένει στίγμα στο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε κάτι τέτοιο, προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε, αλλά δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πράγματι και σήμερα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της Κεντρικής Επιτροπής επέλεξαν να γυρίσουμε σελίδα για μια πολύ καλύτερη προοπτική», είπε στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος ενώ έκανε λόγο για συμφωνία «επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ, ερωτηθείς αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, είπε πως σήμερα αποφασίστηκε «το κοινό, το συλλογικό», επεσήμανε πως «όλοι θα είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ από όποιο ρόλο επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ» και δήλωσε «στρατιώτης».

Επιπλέον, δήλωσε πως «στο συνέδριο που θα ακολουθήσει θα υπάρξει συζήτηση και για οργανωτικά θέματα, που σημαίνει ότι οι πρόεδροι, οι υποψήφιοι άνδρες, οι γυναίκες θα πρέπει να καταθέσουν μια πρόταση και για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση Κασσελάκη περί κουκουλοφόρων στο κόμμα έκανε λόγο για λανθασμένη έκφραση. «Δεν υπάρχει ούτε νομενκλατούρα, ούτε κουκουλοφόροι. Η Κεντρική Επιτροπή και οι βουλευτές, και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, έχουν εκλεγεί απευθείας από τη βάση, με διπλή νομιμοποίηση. Εμείς δηλαδή είμαστε και από την κοινωνία και από τη βάση ως μέλη Κεντρικής Επιτροπής και οι βουλευτές και οι υπόλοιποι που είναι στην Κεντρική Επιτροπή είναι εκλεγμένοι από τη βάση, με την ίδια νομιμοποίηση που έχει και ο Στέφανος Κασελάκης. Ο Στέφανος Κασελάκης εκλέχθηκε από κλειστές κάλπες και από διαδικασία ψηφοφορίας, η οποία επιλέχθηκε και έγινε και στη διαδικασία της μομφής. (…) Υπάρχει καταστατικό με το οποίο εκλέχθηκε ο Στέφανος, το δέχθηκε και ήρθε και βγήκε με αυτό. Και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε με βάση το καταστατικό αλλά και ως υποψήφιος με βάση το καταστατικό» είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα