Οσμάν: “Ο Αταμάν ήταν ο προπονητής μου από παιδί, ήρθα για το back-to-back στην EuroLeague”

Διαβάζεται σε 3'
Τσεντί Οσμάν
Τσεντί Οσμάν EUROKINISSI

Οι πρώτες δηλώσεις του Τσεντί Οσμάν, μετά από την άφιξή του στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο Τσεντί Οσμάν έφτασε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό AKTOR και μοιράστηκε τις πρώτες του σκέψεις για τη μεταγραφή του στους πράσινους.

Όπως γράφει το Sport24, ο νέος σταρ των πράσινων μίλησε για το πώς έγινε η μεταγραφή του στο “τριφύλλι” και ανέδειξε τη σημασία της παρουσίας του Εργκίν Αταμάν για την απόφασή του. Ο Τούρκος φόργουορντ τόνισε ότι εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό με στόχο την back-to-back κατάκτηση της EuroLeague και αποκάλυψε ότι μίλησε στο τηλέφωνο με τον Ομέρ Γιούρτσεβεν μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Οσμάν:

Για το πώς έγινε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: “Ήταν μια μακρά διαδικασία η μεταγραφή μου αλλά μια εύκολη απόφαση για εμένα. Ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση για εμένα, ειδικά γιατί ξέρω τον Παναθηναϊκό για πάρα πολλά χρόνια, έπαιζα εναντίον μου από όταν ήμουν παιδί. Επίσης, ο Εργκίν Αταμάν ήταν ο κόουτς μου από όταν ήμουν παιδί. Υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες της EuroLeague, αλλά δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση για εμένα. Μίλησα με τον κόουτς αρκετές φορές, οπότε ήταν μια εύκολη απάντηση για εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κομμάτι της ομάδας”.

Για το αν μίλησε με τον Αταμάν για τον ρόλο του στην ομάδα: “Δεν μιλήσαμε ακόμα για τον ρόλο μου στην ομάδα, ξέραμε ότι θα έρθω σήμερα και ότι εκείνοι θα γυρίσουν σήμερα. Αύριο θα δούμε ο ένας τον άλλον και θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να μιλήσουμε”.

Για τον στόχο της σεζόν: “Φυσικά και ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε την EuroLeague ξανά. Για αυτό ήρθα. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και κάναμε σπουδαία δουλειά πέρυσι. Όμως φέτος η λίγκα έχει δυναμώσει πολύ, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που έκαναν μεγάλες μεταγραφές. Όμως είμαστε οι καλύτεροι και πάμε για το back-to-back.

Για το αν παρακολουθούσε την EuroLeague αυτά τα χρόνια: “Παρακολουθώ την EuroLeague κάθε χρόνο. Πραγματικά μου έλειψε. Ανυπομονώ να βρεθώ στο παρκέ και να παίξω μπροστά στους απίθανους φιλάθλους μας.

Μίλησα με τον Ομέρ (σ.σ. Γιούρτσεβεν) αμέσως αφού υπέγραψα, με κάλεσε στο τηλέφωνο. Είναι πολύ καλός μου φίλος, φυσικά παίζουμε μαζί και στην εθνική ομάδα. Εκτός από τον κόουτς Αταμάν, έχω και έναν άλλο κόουτς που ήμασταν μαζί στην Εφές, τον Τσενκ (σ.σ. Γιλντιρίμ).

Για το αν υπήρχε ενδιαφέρον από το NBA: “Υπήρχε ενδιαφέρον ναι, κάποιες συζητήσεις, αλλά υπήρξαν κάποια θέματα με τους φόρους. Για αυτό δεν μπορούσαμε να φτάσουμε σε deal. Πρέπει να προχωρήσουμε. Ξέρω ότι έρχομαι σε μια ομάδα που έχει 7 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πολλά ελληνικά πρωταθλήματα. Θα είναι ένας πολύ διασκεδαστικός χρόνος.

Για το αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στους φίλους του Παναθηναϊκού: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Έχω δει πολλά παιχνίδια της ομάδας και ξέρω πόσο παθιασμένοι είναι οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Έχω λάβει ήδη πολλά όμορφα μηνύματα από εκείνους και δεν μπορώ να περιμένω για να μπω στο παρκέ”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα