Κύκλωμα εκβιαστών Μυκόνου: Θύμα δέχτηκε απειλές για να ανακαλέσει την κατάθεσή της

Διαβάζεται σε 2'
Μύκονος
Μύκονος ISTOCK

Θύμα του κυκλώματος εκβιαστών που εξαρθρώθηκε, ενημέρωσε τις Αρχές για μια γυναίκα που την απείλησε να ανακαλέσει την κατάθεσή της. Προσήχθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερη.

Απειλές δέχτηκε ένα από τα θύματα του κυκλώματος των εκβιαστών που πουλούσαν «προστασία» σε καταστήματα εστίασης της Μυκόνου και των Νοτίων Προαστίων στην Αττική, που εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Εκβιαστών.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε χθες την Ασφάλεια Μυκόνου μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης που είχε γίνει στόχος εκβίασης από τους δράστες, μία γνωστή της την κάλεσε και ουσιαστικά την προέτρεψε να ανακαλέσει την κατάθεσή της στις Αρχές για τους συλληφθέντες και ως αντάλλαγμα θα της επέστρεφαν τα χρήματα που της πήραν, ενώ της ζήτησε να σκεφτεί και τα παιδιά της, ουσιαστικά απειλώντας εμμέσως την οικογένειά της.

Το θύμα αναστατώθηκε έντονα από αυτό το τηλεφώνημα. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν την συγκεκριμένη γυναίκα που ζει στη Μύκονο. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν στις προθέσεις να φανεί αυτό ως απειλή και ότι πρόθεσή της ήταν να βοηθήσει έναν από τους συλληφθέντες.

Το θύμα δεν επιθυμούσε να υποβάλει μήνυση σε βάρος της και έτσι η προσαχθείσα αφέθηκε ελεύθερη. Το πρωί όμως που οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εκ νέου στον Ανακριτή Σύρου για την απολογία τους, θα έχει ενημερωθεί αρμοδίως για αυτή την εξέλιξη, ώστε να υπάρξει σχετική ποινική αξιολόγηση και κρίση γι’ αυτή την ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι για τον τερματισμό της δράσης του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία βραδινές ώρες της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν τα δύο μέλη-«εισπράκτορες» της συμμορίας, μετά από είσπραξη «προστασίας» από ιδιοκτήτη καταστήματος, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή τους αντίσταση.

Ακολούθησε η σύλληψη των δύο αρχηγικών μελών πρωινές ώρες της Πέμπτης, στην Ηλιούπολη.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο, Γλυφάδα και Άλιμο. Μάλιστα στην περίπτωση του Αλίμου εκβίαζαν ακόμη και ιδιοκτήτη κρεοπωλείου.

Από τους καταστηματάρχες στη Μύκονο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν απαιτήσει για την καλοκαιρινή περίοδο συνολικά 8.500 ευρώ και είχαν λάβει 5.900 ευρώ, ενώ από τους καταστηματάρχες στην Αττική λάμβαναν εκβιαστικά από τον Νοέμβριο του 2023 το ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα