Λιγνάδης: “Είναι επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό, επειδή τον αντιπαθούμε”

Διαβάζεται σε 3'
Δηλώσεις Λιγνάδη πριν από τη δίκη του σε β' βαθμό για βιασμούς ανηλίκων
Δηλώσεις Λιγνάδη πριν από τη δίκη του σε β' βαθμό για βιασμούς ανηλίκων (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τι δήλωσε ο κατηγορούμενος για βιασμούς ανηλίκων και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, λίγο πριν τη δίκη του σε β’ βαθμό.

Σε σύντομες δηλώσεις προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (9/9) ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη του σε β’ βαθμό για τον βιασμό ανήλικων αγοριών.

“Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, πριν γίνει το Εφετείο, ελπίζω να μην ξαναϋπάρξει αναβολή για να μπορέσω να αποδείξω την αθωότητά μου. 

Απλώς θέλω να σας πω ότι είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό, επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Και αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών“, δήλωσε συγκεκριμένα.

Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από την έφεση που έχει ασκηθεί κατά της αντικρουόμενης απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Όπως είναι γνωστό, τότε τρεις τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι έκριναν ένοχο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για δύο βιασμούς, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 12 ετών, χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό.

Ωστόσο, η καταδίκη δεν οδήγησε και σε εγκλεισμό, αφού το δικαστήριο επανήλθε με μία απόφαση, κατά πλειοψηφία 4-3, χορηγώντας ανασταλτικό έως την έφεση, δηλαδή επιτρέποντας στον καταδικασθέντα να μην οδηγηθεί στη φυλακή μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης.

Η έφεση

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ότι ο Δημήτρης Λιγναδης βίασε έναν ανήλικο στην Επίδαυρο το 2015 (κατά πλειοψηφία 4-3) και έναν δεύτερο, το διάστημα που ο τελευταίος διέμενε στο σπίτι του  Λιγνάδη (κατά πλειοψηφία 5-2). Συγχρόνως, αθωώθηκε για τους βιασμούς δυο ακόμα καταγγελλόντων, ο ένας εκ των οποίων δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο για να στηρίξει τα όσα απέδιδε στον κατηγορούμενο.

Σε κάθε περίπτωση, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καλείται να εξετάσει από την αρχή την υπόθεση. Η ασκηθείσα έφεση θέτει ζητήματα τόσο ουσίας -αναφορικά με τις απαλλαγές του Δημήτρη Λιγνάδη- όσο και ύψους τη ποινής που επιβλήθηκε για τους δύο βιασμούς για τους οποίους κρίθηκε ένοχος.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εφέσεως, η ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε για κάθε έναν από τους δυο βιασμούς θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που ορίστηκε τελικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα