Κυριακή και από… τύχη έμαθαν κρίσιμη πληροφορία οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί της Α’ Αθηνάς

Διαβάζεται σε 2'
Ένας πίνακας σε σχολείο
Istock

Από ανακοίνωση που “ανέβηκε” στο site της Πρωτοβάθμιας Α’ Αθήνας και χωρίς καμία άλλη ενημέρωση πληροφορήθηκαν για κρίσιμη διορία που τους αφορούσε οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί.

Η ανασφάλεια που διακατέχει έτσι και αλλιώς κάθε καλοκαίρι τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς γίνεται μεγαλύτερη όταν η υπηρεσία τους ταλαιπωρεί άσκοπα.

Οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί της πρωτοβάθμιας διεύθυνσης εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας έμαθαν την Κυριακή (!), εντελώς τυχαία ότι έχουν μερικές ώρες προθεσμία (μέχρι και τις 23:59) για να δηλώσουν τα σχολεία προτίμησής τους ενόψει της νέας σχολικής σεζόν.

Οταν γράφουμε τυχαία εννοούμε το εξής: Δεν στάλθηκε e-mail ή SMS στα κινητά τηλέφωνα των ενδιαφερόμενων όπως γίνεται συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Απλώς ανέβηκε μία ανακοίνωση στο site της Πρωτοβάθμιας και την οποία εντόπισε τυχαία κάποιους από τους εκπαιδευτικούς.

Η πληροφορία από εκεί και πέρα διαδόθηκε από στόμα με στόμα και φυσικά δεν έφτασε σε όλους. Κάποιοι την έχασαν, άρα δεν θα τοποθετηθούν σε κάποιο από τα νηπιαγωγεία στα οποία πιθανώς ήθελαν να δουλέψουν.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα άλλος γύρος ταλαιπωρίας με τους αναπληρωτές να τοποθετούνται αρχικά σε σχολικές μονάδες αλλά εν συνεχεία να ενημερώνονται ότι τελικά θα μετακινηθούν καθώς λόγω των συνεχών συγχωνεύσεων καλύπτονται οι θέσεις τους.

Ολα αυτά για έναν μισθό 800 ευρώ (για όσους δεν έχουν παιδιά και προϋπηρεσία) που καταβάλλετα για 9,5 μόλις μήνες…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα