ΣΥΡΙΖΑ: Τι προβλέπεται για τα οικονομικά του κόμματος όσο δεν υπάρχει πρόεδρος

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ: Τι προβλέπεται για τα οικονομικά του κόμματος όσο δεν υπάρχει πρόεδρος
EUROKINISSI

Στη μετά Κασσελάκη εποχή, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να διαχειριστεί και το ακανθώδες ζήτημα των οικονομικών του, το οποίο έγινε πεδίο εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

Το κενό…εξουσίας που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την καθαίρεση (πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά) του Στέφανου Κασσελάκη αλλάζει τα δεδομένα και ως προς τη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων του κόμματος (για την οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι ενώ αποτέλεσε και σημείο τριβής με τον κ. Κασσελάκη να κάνει λόγο για μαύρα ταμεία).

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόεδρο (είτε τον Αλέξη Τσίπρα, είτε τον Στέφανο Κασσελάκη) υπεύθυνος για τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης ήταν ο ίδιος και το επιτελείο του. Απολύτως λογικό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε λογοδοσία στα όργανα.

Όσο όμως το κόμμα αναζητά τον επόμενο πρόεδρό του, η συγκεκριμένη ευθύνη περνά στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και στον οικονομικό του διευθυντή. Αυτό, προφανώς, θα γίνει και τώρα και θα διαρκέσει μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου που θα γίνει μετά τη διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος.

Είναι, δηλαδή, σαφές ότι η Πολιτική Γραμματεία, αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της Τρίτης επωμίζεται αυτήν την ευθύνη σε μία περίοδο μάλιστα που υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα όπως το ζήτημα της πληρωμής των εργαζομένων στην Αυγή και το Κόκκινο.

Είναι επίσης γνωστό ότι λόγω της εκλογικής καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, η κρατική επιχορήγηση του κόμματος μειώθηκε σχεδόν στο μισό, γεγονός που προκάλεσε και προκαλεί δυσλειτουργίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα