Κρομμύδας: Έλεγαν ότι δεν γράφω εγώ τα βιβλία μου

Διαβάζεται σε 2'
Κρομμύδας: Έλεγαν ότι δεν γράφω εγώ τα βιβλία μου
Printscreen/Glomex

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας αναφέρθηκε στα σχόλια που έχει δεχθεί από τον κόσμο για τα βιβλία του καθώς και για την δυσπιστία που εισέπραξε τα πρώτα χρόνια της συγγραφικής του διαδρομής.

Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, μιλώντας στο “Στούντιο 4” της ΕΡΤ αναφέρθηκε στη δυσπιστία που εισέπραξε τα πρώτα χρόνια της συγγραφικής του διαδρομής αλλά και στα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, ο Κώστας Κρομμύδας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ακόμα και τώρα έχω την αμφιβολία για αυτό που γράφω, δεν αλλάζει αυτή η ανασφάλεια. Καλά, στην αρχή, η ανασφάλεια μου ήταν πολύ μεγαλύτερη, δεν ήξερα πως γράφεται ένα μυθιστόρημα. Έπαιρνα τηλέφωνο και έλεγα, ας πούμε, “τώρα μπορώ να πάω σε τρίτο πρόσωπο; Μπορώ να κάνω αυτό; Μπορώ να κάνω εκείνο;” και μου έλεγαν από τις εκδόσεις μου “και βέβαια μπορείς, συγγραφέας είσαι, ό,τι θες κάνεις. Σκότωσε τους όλους”. Εκεί κατάλαβα ότι είμαι το “αφεντικό”, ότι ο συγγραφέας είναι ένας μικρός θεός που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

«Είχα ζήσει την καχυποψία και σαν ηθοποιός. Ακόμα και τώρα διαβάζω σχόλια καχυποψίας από ανθρώπους. Όταν μπαίνουν κάποιοι, αυτοί οι ελάχιστοι, και γράφουν ότι “αποκλείεται να γράφει αυτός τα βιβλία, κάποια γυναίκα θα του τα γράφει“. Αυτό είναι και τιμητικό. Δηλαδή ο άλλος σου κάνει αυτό το σχόλιο νομίζοντας ότι εμένα θα με πικάρει, αλλά εγώ λέω “ευχαριστώ για το κομπλιμέντο. Άρα δεν με θεωρείς ικανό να έχω γράψει ένα τόσο καλό βιβλίο”. Αυτό το σχόλιο και το έχω ακούσει και το έχω διαβάσει πολύ».

«Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ έχουν γράψει κακά σχόλια, γιατί εγώ έχω μνήμη ελέφαντα και δεν ξεχνάω, έρχονται καμιά φορά να μου μιλήσουν και λέω “ώπα, εσένα σε θυμάμαι”. Έχω τρομερή μνήμη, δεν τους το λέω πάντα αλλά τα θυμάμαι και είναι τρομερό αυτό. Το πληκτρολόγιο δίνει μια άνεση στον κόσμο να γράψει πράγματα».

«Όταν είναι μπροστά σου μπορεί να το παίξει ο καλύτερος σου φίλος, να σε αγκαλιάσει και να σου πει “είσαι ο καλύτερος συγγραφέας του κόσμου” ενώ ξέρεις ότι έχει γράψει ένα σχόλιο που λέει “μάπα αυτό το βιβλίο”. Γιατί να με τρομάζει η σχιζοφρένεια; Υπάρχει παντού, μερικοί άνθρωποι είναι σχιζοφρενείς».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα