Γιοβάνοβιτς: “Αισθάνομαι να ξεκινάω μια καινούρια καριέρα στην Εθνική”

Διαβάζεται σε 5'
Γιοβάνοβιτς: “Αισθάνομαι να ξεκινάω μια καινούρια καριέρα στην Εθνική”
EUROKINISSI

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Εθνικής με την Ιρλανδία ότι η γαλανόλευκη δεν έχει την πολυτέλεια να υποτιμήσει ούτε τους αντιπάλους της αλλά ούτε και τον εαυτό της.

Η Εθνική Ελλάδας φιλοξενείται στο Δουβλίνο την Τρίτη (10/9) από την Ιρλανδία (21:45, Novasports Prime/ALPHA και LIVE από το SPORT24) στη 2η αγωνιστική του League B στο 2ο όμιλο του Nations League.

Όπως γράφει το SPORT24, στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (9/9) ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνισε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να δείξει τον ίδιο σεβασμό και την ίδια ετοιμότητα σε όλα τα παιχνίδια του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με την Ιρλανδία: “Πάντα το επόμενο είναι το πιο σημαντικό. Γιατί είναι η αρχή των παιχνιδιών, προερχόμαστε από νίκη, θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να κερδίζουμε ώστε σιγά σιγά να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς”.

Για την προσέγγισή του στην ενδεκάδα: “Έχω κάποιες σκέψεις, περισσότερο σχετικά με την ενδεκάδα και λιγότερο για τον τρόπο παιχνιδιού. Σίγουρα είμαστε λίγες μέρες, θα πρέπει να το δούμε και σε αυτό το κομμάτι, τι θα πρέπει να διαφοροποιήσουμε σε όσα δεν λειτουργούν καλά. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στο αυριανό παιχνίδι. Θέλω να δω και τη σημερινή προπόνηση γιατί κάποιοι διεθνείς έχουν επιβαρυνθεί αρκετά. Έχω αρκετές σκέψεις. Εκείνο που με διευκολύνει είναι η διάθεση των παιδιών, το κλίμα είναι πολύ καλό. Είναι δικό μου θέμα πώς μπορώ να προσεγγίσω το παιχνίδι με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο”.

Για το αν υπάρχει πίεση: “Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε σε έναν όμιλο με σοβαρές ομάδες. Και δεύτερον με την παρουσία της Αγγλίας αυτός ο όμιλος αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θέλουμε να κάνουμε κάτι ως Εθνική και να λειτουργούμε με σωστό τρόπο. Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο αλλά και τον εαυτό μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο γιατί και στα επόμενα προκριματικά οι κληρώσεις θα είναι πιο δυνατές όπως ήταν και εκείνη με τη Γαλλία και την Ολλανδία. Οι διαφορές μεταξύ των εθνικών ομάδων υπάρχουν αλλά δεν είναι τόσο μεγάλες όσο σε συλλογικό επίπεδο. Είναι ένα καινούριο ξεκίνημα και δικό μου αλλά και των παιδιών και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο με τον ίδιο τρόπο”.

Για τα περσινά παιχνίδια με την Ιρλανδία: “Σίγουρα ήταν ευχάριστες οι δύο νίκες γιατί σεβόμαστε την Ιρλανδία, είναι μια πολύ καλή ομάδα, μια παραδοσιακή ομάδα που αγαπά το ποδόσφαιρο, έχει πάρα πολλούς φιλάθλους στο γήπεδο. Νομίζω όμως πως αυτό ανήκει στο παρελθόν. Είναι μια καινούρια διοργάνωση, όλοι ξεκινούν από την ίδια βάση και θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι. Στόχος είναι να συνεχίσουμε τη νικηφόρα παράδοση”.

Για το ματς της Ιρλανδίας με την Αγγλία: “Ήταν δύσκολο παιχνίδι για την Ιρλανδία γιατί η Αγγλία έδειξε μεγάλη αυτοπεποίθηση στη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα αρκετά καλά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί δέχθηκαν ένα γκολ νωρίς που λειτούργησε ανασταλτικά για τους ίδιους. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτεροι από ότι στο πρώτο. Πάντα υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις ομάδες, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αυτό που γίνεται σήμερα με τον σημερινό προπονητή, όμως δεν έχει μεγάλες διαφορές. Η Ιρλανδία παραμένει πολύ σοβαρή στο γήπεδο, κάτι που είναι κύριο συστατικό των ιρλανδικών ομάδων”.

Για το ξεκίνημά του ως ομοσπονδιακός προπονητής: “Αισθάνομαι να ξεκινάω μια καινούρια καριέρα. Έχω τόσα στο κεφάλι μου. Πρέπει να βρω τρόπο να μεταφέρω τις πληροφορίες στους παίκτες χωρίς να είμαι υπερβολικός. Θα πρέπει να προσαρμοστώ και να μάθω από τους ίδιους ποια είναι η προτεραιότητα που πρέπει να έχουμε. Έχω καλούς συνεργάτες, έχουμε μια συσπείρωση ποιότητας στην Εθνική οπότε ίσως κάποια πράγματα μπορεί να λειτουργήσουν πιο γρήγορα. Περισσότερο πρόβλημα έχω με τον εαυτό μου παρά με τους παίκτες, πώς να μεταφέρω τις πληροφορίες χωρίς να είμαι υπερβολικός”.

Για το νωθρό ξεκίνημα με τη Φινλανδία: “Είναι η πρώτη μου εμπειρία σε Εθνική οπότε μπορεί να μην αξιολόγησα όπως πρέπει κάποια πράγματα και αυτό να είχε άμεση επίδραση στον τρόπο που θα παίξει η ομάδα. Δεν είμασταν αρκετά προετοιμασμένοι, υπάρχουν πράγματα που ψάχνουμε που πρέπει να τα αξιολογήσουμε και να είμαστε προετοιμασμένοι και για τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν μπροστά μας. Να έχουμε τρόπο αντίδρασης αν κάτι δεν πάει καλά να το διορθώσουμε”.

Για την ενσωμάτωση των νεαρών παικτών: “Πρέπει να το κάνουμε. Όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα γιατί τους έχουμε ανάγκη. Είναι σε νεαρή ηλικία οπότε μπορεί να μην έχουν μεγάλη εμπειρία αλλά πρέπει να πάρουν ευκαιρίες. Να αισθάνονται οι ίδιοι καλύτερα κάθε φορά που έρχονται στην Εθνική”.

Για την Εθνική Ιρλανδίας: “Έχω μεγάλο σεβασμό στο πάθος που έχετε ως λαός. Κάθε ομάδα έχει κάτι που τη διακρίνει και εσείς έχετε την αγάπη για την Εθνική, ένα γεμάτο γήπεδο, είναι κάτι που μου αρέσει προσωπικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα