Μπλίνκεν: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν μετά την αποστολή πυραύλων στη Ρωσία

Διαβάζεται σε 2'
Άντονι Μπλίνκεν
Άντονι Μπλίνκεν AP Photo/Markus Schreiber

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, λόγω της αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία, που αναμένεται να χρησιμοποιήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα, Τρίτη (10/9) νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, μετά την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία από την Ισλαμική Δημοκρατία, παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ρωσία αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους στον πόλεμό της στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες και ότι μοιράζεται επίσης τεχνολογία με το Ιράν, μεταξύ άλλων για πυρηνικά ζητήματα.

Το ταξίδι του Μπλίνκεν στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιείται πριν από τη δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή (13/9). Στην ατζέντα του νέου γύρου διπλωματίας μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ, κυριαρχούν τα σταδιακά εδαφικά κέρδη της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία και η επίμονη αδυναμία επίτευξης εκεχειρίας στη Γάζα.

Ο  Άντονι Μπλίνκεν, και ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Λάμι, ανακοίνωσαν ότι θα επισκεφθούν την Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, προειδοποιώντας για κλιμάκωση της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Οι δύο αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τη στιγμή «κρίσιμη» για την υποστήριξη της Ουκρανίας στον αγώνα της κατά της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχαν στο Λονδίνο. Ο κ. Λάμι δήλωσε ότι πρόκειται για την «πρώτη κοινή επίσκεψη αυτού του είδους εδώ και μια δεκαετία» και ότι θα αποτελέσει επίδειξη της δέσμευσης της Δύσης στην Ουκρανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα