Κακοκαιρία Atena – Αμπελόκηποι: Ζευγάρι ανέβηκε στην οροφή αυτοκινήτου για να σωθεί από τα ορμητικά νερά

Διαβάζεται σε 3'
Κακοκαιρία Atena – Αμπελόκηποι: Ζευγάρι ανέβηκε στην οροφή αυτοκινήτου για να σωθεί από τα ορμητικά νερά
Πλημμύρισαν οι Αμπελόκηποι από την κακοκαιρία Atena Glomex

Απίστευτες εικόνες στο κέντρο της Αθήνας, από το πέρασμα της κακοκαιρίας Atena. Ένα ζευγάρι εγκλωβίστηκε και ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου για να σωθεί από τα ορμητικά νερά.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Atena από την Αθήνα, ύστερα από την καταιγίδα που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (10/09).

Αποκλειστικό βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Mega δείχνουν ένα ζευγάρι να έχει εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του, λόγω της πλημμύρας που προκλήθηκε στους Αμπελόκηπους.

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας να έχει καταφέρει επιτυχώς να απομακρυνθεί από το όχημα τόσο ο ίδιος, όσο και το παιδάκι του, ενώ παράλληλα, η γυναίκα αναγκάστηκε να ανέβει στην οροφή του αυτοκινήτου για να σωθεί από τα ορμητικά νερά.

Οι εικόνες με το πλημμυρισμένο κέντρο της Αθήνας είναι συγκλονιστικές, καθώς το “χτύπημα” της κακοκαιρίας ήταν σύντομο, αλλά ραγδαίο.

Κακοκαιρία Atena: Δείτε το βίντεο

Σημειώνεται ότι μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης, η Πυροσβεστική στην Αττική δέχθηκε περίπου 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, κυρίως από Άνω και Κάτω Πατήσια και από το Γαλάτσι.

Την ίδια ώρα, ενεργοποιήθηκε μήνυμα του 112 για τις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας, από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα 10/09/2024 έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο 11/09/2024. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Παράλληλα, οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου (meteo) από το πρωί της Τρίτης ως και τις 5:30 το απόγευμα, κατέγραψαν γύρω στους 12.000 κεραυνούς (11.990).

Αναστέλλεται ο αγιασμός σε σχολεία

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας Atena, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ως εκ τούτου, ο αγιασμός στα σχολεία των περιοχών αυτών. 

Ειδικότερα, δεν θα χτυπήσει αύριο Τετάρτη (11/9) το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου.

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ο Περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της περιφέρειας, μετά και από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι, η έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο αγιασμός μεταφέρεται κατά μια ημέρα, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, η λειτουργία των σχολείων αναστέλλεται και στην Λήμνο με απόφαση της δήμαρχου Ελεονώρας Γεώργα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα