Θεσσαλονίκη: Μαθητές ΓΕΛ αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο, γιατί καταργείται το τμήμα Θεωρητικής

Διαβάζεται σε 2'
σχολεία
Σχολείο (αρχείου) EUROKINISSI

Οκτώ μαθητές αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο γιατί το τμήμα θεωρητικής καταργείται λόγω μικρής συμμετοχής. Έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

 

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντί αγιασμού ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, καθώς οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης έμαθαν ότι δεν θα μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο τους!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr, μόλις το βράδυ της Δευτέρας (9/9), οι μαθητές έλαβαν email από το σχολείο τους, το οποίο τους ενημέρωνε ότι το τμήμα της θεωρητικής κατεύθυνσης στο συγκεκριμένο σχολείο καταργείται, λόγω μικρής συμμετοχής (8 μαθητές) και έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά τους σε άλλο σχολείο.

Το πρωί της Τετάρτης (11/9) συγκέντρωση διαμαρτυρία από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, με τους πρώτους να αρνούνται την είσοδό τους στις τάξεις τους, ζητώντας να λειτουργήσει κανονικά το τμήμα της θεωρητικής, καθώς όπως υποστηρίζουν είναι απαξιωτικό αυτό που συμβαίνει.

“Νιώσαμε μίσος, λύπη και είχαμε πολλά ερωτήματα. Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είναι ποινή. Από τη στιγμή που σου αλλάζουν σχολικό περιβάλλον σημαίνει ότι έχεις κάνει κάτι κακό, οπότε το θεωρώ μέγα λάθος να μας διώξουν χωρίς κανέναν λόγο. Αρνούμαι να αλλάξω σχολείο. Θα κάτσω εδώ μέχρι να με βάλουν μέσα”, τόνισε ο Γιώργος, μαθητής της Γ’ Λυκείου της θεωρητικής κατεύθυνσης στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Αγγελική Παναγιωτίδου, σημείωσε: “Οκτώ παιδιά, ενημερώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, πως δεν ανήκουν πια σε αυτό το σχολείο. Αυτό μας αιφνιδίασε όλους. Μας δημιούργησε τρομερή ένταση και αγωνία. Μιλήσαμε τη Δευτεροβάθμια και δεν είχαμε καλή αντιμετώπιση. Τελικά ενημερωθήκαμε ότι τα παιδιά θα πάνε στο 15ο ΓΕΛ. Για εμάς αυτό δεν είναι συγχώνευση, αλλά υποβάθμιση.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσει στο σχολείο ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα