Κακοκαιρία Atena: 154 κλήσεις στην Πυροσβεστική από Αθήνα, Καβάλα και Χίο

Διαβάζεται σε 2'
Κακοκαιρία ATENA
Κακοκαιρία ATENA EUROKINISSI

Μόνο από την Αττική, η Πυροσβεστική δέχτηκε 97 κλήσεις εκ των οποίων οι 66 αφορούσαν σε αντλήσεις υδάτων.

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ» και ειδικά κατά τον χθεσινό πέρασμά της από την Πρωτεύουσα. Από τις απογευματινές ώρες χθες έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 154 κλήσεις από διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Συγκεκριμένα, στην Αττική 97 κλήσεις εκ των οποίων οι 16 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις, 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 2 περιπτώσεις, 12 για κοπές δέντρων ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 10 περιπτώσεις και 66 για αντλήσεις υδάτων ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 26 περιπτώσεις.

Στην Καβάλα 12 κλήσεις για άντληση υδάτων  εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν ενέργειες σε 6 περιπτώσεις.

Στο νησί της Χίου 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν ενέργειες σε 25 περιπτώσεις.

Από την Πυροσβεστική υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚ), που εκδόθηκε χθες, η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Γι’ αυτό από την Πυροσβεστική παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα