Βίντεο-ντοκουμέντο από την δράση του ληστή των φαρμακείων

Διαβάζεται σε 3'
Βίντεο-ντοκουμέντο από την δράση του ληστή των φαρμακείων
Printscreen

Ο 46χρονος είχε διαπράξει 10 ληστείες και μία απόπειρα, με συνολική λεία 13.345 ευρώ σε φαρμακεία και άλλα καταστήματα, σε περιοχές της Βορειοανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Ο φόβος και ο τρόμος σε φαρμακεία και άλλα καταστήματα, σε περιοχές της Βορειοανατολικής και της Δυτικής Αττικής είχε γίνει 46χρονος ληστής που δρούσε, πραγματοποιώντας συστηματικά ένοπλες ληστείες από τον περασμένο Αύγουστο.

Μάλιστα, από τις 14 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, διέπραξε 10 ληστείες και μία απόπειρα, με συνολική λεία 13.345 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης του, προέκυψε ότι, ως επί το πλείστον απογευματινές – βραδινές ώρες, προσέγγιζε τα φαρμακεία και τα καταστήματα – στόχους, με το «επιχειρησιακό δίκυκλο» το οποίο στάθμευε είτε μπροστά στην είσοδο αυτών, είτε σε κοντινή απόσταση. Εν συνεχεία εισερχόταν σε αυτά, προσεγγίζοντας τον υπάλληλο του καταστήματος, όπου με την απειλή όπλου που έφερε μαζί του (αεροβόλο πιστόλι) και ενίοτε με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσε χρηματικά ποσά από το χώρο των ταμείων.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης του, αποτελεί η λήψη υψηλών μέτρων αυτοπροστασίας, τα οποία λάμβανε κατά την τέλεση των πράξεων. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρησιμοποιώντας χειρουργική ή υφασμάτινη μάσκα, καπέλο «τύπου ψαρά», γυαλιά ηλίου ακόμα και κράνος μηχανής.

Επιπρόσθετα, κατά την διάπραξη των αξιόποινων ενεργειών του, επέλεγε να παραλλάσσει τα μέρη της ενδυμασίας του, ώστε να αποφύγει την διασύνδεση και το συσχετισμό του με τις προγενέστερες πράξεις. Αξιομνημόνευτο τυγχάνει επίσης το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος επέλεγε ως υποψήφια θύματά του γυναίκες, ποντάροντας στην πιθανή αδυναμία τους να του αντισταθούν.

Από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής εντάθηκαν οι προσπάθειες ταυτοποίησης του δράστη. Ύστερα από επισταμένη έρευνα στο ηλεκτρονικό αρχείο της Αστυνομίας, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στοιχεία που ανέκυψαν (μάρκα και μοντέλο «επιχειρησιακού δικύκλου», μέρος αριθμού πινακίδας κυκλοφορίας) από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού και λοιπών μεθόδων και ερευνών επιτεύχθηκε ο εντοπισμός του «επιχειρησιακού δικύκλου» που χρησιμοποιούσε ο δράστης για την διάπραξη των ληστειών.

Πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, αστυνομικοί της Ασφάλειας έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση την οικία του κατηγορουμένου. Κάποια στιγμής το πρωί, βγήκε από το σπίτι του και επιβαίνοντας στην μοτοσικλέτα του κατευθύνθηκε προς το κέντρο του Μενιδίου. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν διακριτικά. Ο κατηγορούμενος πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής και μόλις βγήκε από αυτό, οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση του ληστή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα