Υπόθεση Gisèle P.: Απουσιάζει ξανά ο Dominique P. από το δικαστήριο

Διαβάζεται σε 3'
Υπόθεση Gisèle P.:  Απουσιάζει ξανά ο Dominique P. από το δικαστήριο
Marion Dubreuil/RMC

O Dominique P., απουσιάζει και σήμερα από το δικαστήριο επικαλούμενος λόγους υγείας. Οι καταθέσεις των παιδιών του «Rasmus» και του μοναδικού κατηγορούμενου που δεν διώκεται για βιασμό της Gisele P.

O Dominique P., ο οποίος έχει περιγραφεί από την πλειοψηφία των 51 ανδρών που δικάζονται μαζί του ως ‘εγκέφαλος’ των βιασμών της συζύγου του, ενώ ήταν ναρκωμένη και αναίσθητη, απουσίαζε και πάλι σήμερα, Τετάρτη (11/9) από τη δίκη, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Ο δικηγόρος του 71χρονου ενημέρωσε το δικαστήριο τη Δευτέρα πως ο κατηγορούμενος είχε πρόβλημα υγείας (εντερικό πόνο και ουρολοίμωξη) και υποστήριξε ότι δεν ήταν σε θέση να καταθέσει.

Σήμερα, αφού παρακολούθησε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας το πρωί, στη συνέχεια αποχώρησε για λόγους υγείας. 

Ο “μαθητής” του Dominique P. υπήρξε θύμα σεξουαλικής βίας από τον πατέρα του

Το Ποινικό Δικαστήριο του Βοκλύζ στρέφει στρέφει το ενδιαφέρον του στον «Rasmus», τον μοναδικό κατηγορούμενο που δεν διώκεται για βιασμό της Gisele P., αλλά γι’ αυτόν της δικής του συζύγου για τον οποίον ακολούθησε την ‘τακτική’ του 71χρονου.

Η υπόθεση αυτού του κατηγορούμενου αποτελεί μια “δίκη μέσα στη δίκη”. Ο συγκεκριμένος 63χρονος, ακολουθώντας το πρότυπο του Dominique P., νάρκωσε τη σύζυγό του για να τη βιάσει με τη συμμετοχή του βασικού κατηγορούμενου. Πρόκειται για μια υπόθεση που προσδίδει μια ακόμη σοκαριστική διάσταση στην ήδη συγκλονιστική δίκη που διεξάγεται στο Ποινικό Δικαστήριο του Βοκλύζ.

Το πρωί της Τετάρτης, το δικαστήριο αναφέρθηκε στην ταραγμένη παιδική του ηλικία, μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με δέκα παιδιά, που υπήρξε θύμα της σεξουαλικής βίας ενός παντοδύναμου πατέρα, όπως γράφει το RMC. Ωστόσο, το τραύμα της παιδικής του ηλικίας, δεν το είχε εκμυστηρευτεί ποτέ στους κοντινούς του ανθρώπους.

Τα παιδιά του κατηγορούμενου κατέθεσαν στο δικαστήριο. «Οι γονείς μου ήταν ένα πολύ δεμένο ζευγάρι», δήλωσε η 28χρονη κόρη του. «Είμαι πολύ φορτισμένη σήμερα. Είναι πάντα ο πατέρας μου, αλλά αυτό που έκανε είναι ασυγχώρητο». Όταν ο πρόεδρος ρώτησε γιατί η μητέρα της δεν έχει στραφεί εναντίον του πατέρα της ως πολιτικώς ενάγουσα, η κόρη απάντησε: «Δεν ξέρω. Ίσως να μη θέλει να εκτεθεί».

Από την πλευρά του, ο γιος του κατηγορούμενου εξήγησε: «Για μένα, είναι ακατανόητο όλο αυτό. Ελπίζω ότι με αυτή τη δίκη ότι θα έχουμε κάποιες απαντήσεις». Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο πατέρας του επιθυμεί μόνο να δικαστεί και να πληρώσει για ό,τι έκανε. Ωστόσο, μοιράστηκε και την πεποίθησή του με το δικαστήριο: «Αν ο πατέρας μου δεν είχε γνωρίσει τον Ντομινίκ Πελικό, δεν θα ήταν εδώ». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα