Κατρίνης: Έχουμε μία και μοναδική επιλογή στο ΠΑΣΟΚ: Μεγάλη Παράταξη, μεγάλο κόμμα εξουσίας

Διαβάζεται σε 6'
Κατρίνης: Έχουμε μία και μοναδική επιλογή στο ΠΑΣΟΚ: Μεγάλη Παράταξη, μεγάλο κόμμα εξουσίας
Ομιλία του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη, στο Ωδείο Αθηνών EUROKINISSI

Οι προτάσεις του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, για την επόμενη μέρα στο κόμμα και τη χώρα.

Στον χώρο του Ωδείου Αθηνών, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, παρουσίασε την πρότασή του για την επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

«Το δικό μας ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στην καρδιά των δημοκρατικών πολιτών δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες, που φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους για να μη δυσαρεστήσει τους ισχυρούς, εντός και εκτός της χώρας.

Το δικό μας ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ που θα πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας που θα είναι ικανό να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει».

Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να απαξιωθεί από λογικές που θεωρούν φυσιολογικό για το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί σε δεκανίκι για να παραμείνουν η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης στη θέση του Πρωθυπουργού.

«Οι πολίτες απομακρύνονται από το ΠΑΣΟΚ όταν δεν λέμε τίποτα για τα πραγματικά προβλήματα τους, όταν γινόμαστε ένα με το συντηρητικό πολτό που κυβερνά τη χώρα.

Δεν μπορούν να μιλάνε για το ΠΑΣΟΚ όσοι ντρέπονταν να λένε ότι είναι ΠΑΣΟΚ, όσοι φλέρταραν με τον κ. Μητσοτάκη, όσοι είχαν βάλει το ΠΑΣΟΚ στην άκρη, όσοι αντιλαμβάνονταν και συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται το ΠΑΣΟΚ ως ένα μικρομεσαίο κόμμα», τόνισε.

Ο Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε συνασπισμό κομμάτων με συνιστώσες.

«Μιλάμε για ένα πραγματικό και μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με θέσεις και πολιτική φιλοσοφία ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό κάλεσμα που θα απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε ‘οπλαρχηγούς’ και ‘ομαδάρχες’ με διαδικασίες άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας τις οποίες θα σφραγίσουν οι πολίτες».

Όπως είπε «η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με τεχνητή συγκόλληση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις, όπως πιστεύουν κάποιοι.

Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πιο ευρύ, πιο μεγάλο και πιο δυνατό. Η Μεγάλη Παράταξη θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, περιλαμβάνει τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν ταυτίζονται με πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τις υποκλοπές, τις ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα».

Αναφερόμενος στη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές έθεσε το δίλημμα: «ή θα εκφράσουμε αυτή τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία ή θα φυτοζωούμε μεταξύ του 10 και του 15%, μέχρι να έρθει κάτι άλλο, γιατί η φύση απεχθάνεται το κενό».

Ομιλία του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη, στο Ωδείο Αθηνών EUROKINISSI

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών για την εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ , τόνισε:

«Όσοι θέλουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%, ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, ας μην ψηφίσουν εμένα. Έχουν επιλογή.

Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που δεν λέει και δεν θα λέει τίποτα για να μην ενοχλεί τους λίγους και τους ισχυρούς, ας μην ψηφίσουν εμένα. Έχουν επιλογές, αν θέλουν ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ.

Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη για να παραμείνει στην εξουσία, ας μην ψηφίσουν εμένα. Υπάρχουν άλλοι για να υπηρετήσουν αυτή την επιλογή.

Εγώ θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης.

Θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν να είναι σε ένα κόμμα που εφαρμόζει πολιτικές που είναι και θυμίζουν ΠΑΣΟΚ, στα μάτια και την ψυχή των ανθρώπων που το στήριξαν και το πίστεψαν.

Θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στους Έλληνες».

Έκανε λόγο για ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτών και μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών, με οργανώσεις που θα λειτουργούν σε επίπεδο δήμου και θα είναι ανοιχτές στην κοινωνία, σε στενή σύνδεση με την αυτοδιοίκηση, τις παραγωγικές τάξεις, τα κινήματα, τους νέους και τον κόσμο της εργασίας σε κάθε περιοχή.

Ένα ΠΑΣΟΚ που θα διαμορφώνει το πρόγραμμα του μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας με τους πολίτες να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν και να προτείνουν, με όργανα και θεσμούς που θα λειτουργούν και θα δεν θα έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα για τη χώρα, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι «αν η εντολή του κατεστημένου είναι μια Ελλάδα στασιμότητας και παραίτησης, εμείς θέλουμε μια Ελλάδα κίνησης και αισιοδοξίας. Δεν θα συμβιβαστούμε με τις δυσκολίες και δεν παραιτηθούμε μπροστά τους».

Ταυτόχρονα, παρουσίασε μια σειρά προγραμματικών προτάσεων ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται:

  • Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, χωρίς κεφαλικούς φόρους και τεκμήρια.
  • Η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών στις οποίες θα εκχωρηθούν οι εποπτικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες που σήμερα έχουν τα Υπουργεία. «Αυτό αφορά ανταγωνισμό, ακρίβεια, ακτοπλοϊα, ενέργεια, τράπεζες. Εκεί που σήμερα κάνουν πάρτι τα καρτέλ», τόνισε ο υπ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
  • Αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών για να έχει τη δυνατότητα η Δικαιοσύνη μόνη της να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
  • Εθνική και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που θα υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
  • Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς φραγμούς ασφαλιστικής ικανότητας ή οικονομικής δυνατότητας, που θα είναι η νέα δημοκρατική κατάκτηση του 2030.
  • Νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην παραγωγή για να σταματήσει η Ελλάδα να είναι μια χώρα υπηρεσιών.
  • Εθνικό Σχέδιο για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και στρατηγικό στόχο τη διατροφική επάρκεια της χώρας.
  • Δημιουργία κρατικής εταιρείας για την παραγωγή πράσινης και καθαρής ενέργειας που θα οδηγήσει σε μείωση τιμών στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

«Δεν είμαι ο εκλεκτός συστημάτων, συμφερόντων και μηχανισμών. Δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ.

Το δικό μου μήνυμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες είναι ένα: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει μπροστά, να τολμήσει ένα μεγάλο άλμα, να γίνει αυτό που δεν θέλουν τα μεγάλα συμφέροντα: ο βασικός πυρήνας μιας Μεγάλης Παράταξης που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει στη καρδιά και στη ψυχή κάθε Έλληνα πολίτη.

Δικαιοσύνη, δουλειά, ελπίδα για όλους, δημιουργία, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, εθνική υπερηφάνεια.

Όλοι εσείς, όλοι εμείς, είμαστε η κάθε μία από αυτές τις λέξεις. Είμαστε ΠΑΣΟΚ» τόνισε, κλείνοντας την ομιλία του ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα