Απόδραση στη Ναύπακτο και 6 στάσεις που πρέπει να κάνετε

Διαβάζεται σε 4'
H Ναύπακτος
H Ναύπακτος iStock

Η Ναύπακτος είναι μια πόλη που πρέπει να μπει στο bucket list των φθινοπωρινών σας αποδράσεων.

Η Ναύπακτος, με το παραδοσιακό της χρώμα και το μαγευτικό της τοπίο, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για φθινοπωρινές διακοπές. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο, για διακοπές ή για μια μονοήμερη εκδρομή. Έχει εξάλλου τα πάντα, ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, υπέροχες παραλίες σε απόσταση βήματος, ταβέρνες και εστιατόρια με καλό φαγητό, ατμοσφαιρικά μπαράκια και καφέ και σοκάκια για σεργιάνι.

Το ιστορικό της κάστρο, με την πανοραμική θέα στον Κορινθιακό κόλπο, δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει την ομορφιά της φύσης της. Η πόλη προσφέρει μοναδικές βόλτες στα παραδοσιακά σοκάκια της, γεμάτα ταβέρνες με τοπικές γεύσεις και καφέ για χαλάρωση. Η παραλία Γρίμποβο, ακόμα ζωντανή με ήπιο καιρό, είναι τέλεια για απογευματινούς περιπάτους δίπλα στη θάλασσα. Για τους λάτρεις της φύσης, τα γύρω ορεινά χωριά προσφέρουν μονοπάτια για πεζοπορία μέσα στα φθινοπωρινά δάση.

Με την ιστορία της, τα φυσικά της τοπία και τη ζεστή φιλοξενία, η Ναύπακτος το φθινόπωρο συνδυάζει την ηρεμία με την αυθεντική ελληνική παράδοση. Αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε, βάλτε στη λίστα σας τις παρακάτω στάσεις και δεν θα χάσετε.

H Ναύπακτος iStock

Ο καφές

Προφανώς και θα πάρετε τον καφέ σας στο Ενετικό λιμάνι, εδώ χτυπά ο παλμός της πόλης από το πρωί έως το βράδυ. Θα κατέβετε στα αριστερά του λιμανιού, κοντά στο τζαμί. Εκεί θα βρείτε το Centro Porto ένα παλιό πέτρινο ανακαινισμένο σπίτι, που έχει θέα όλο τον μικρό κόλπο που είναι γεμάτος βαρκάκια. Ξύλινα τραπέζια και μοντέρνες αναπαυτικές καρέκλες σκηνοθέτη στο εξωτερικό, και προσεγμένο και ντιζαϊνάτο αλλά cozy εσωτερικό. Εκτός από τον καφέ σας μπορείτε εδώ να πάρετε και το πρωινό σας ή το δείπνο σας.

Η βόλτα

Η πιο χαλαρή βόλτα είναι αυτή για χαζολόγημα στο Στενοπάζαρο αλλά και στα πλακόστρωτα στενά της Ναυπάκτου που είναι γεμάτα με υπέροχα νεοκλασικά αλλά και με κάθε λογής μαγαζιά, από είδη δώρων και καταστήματα ρούχων μέχρι μεζεδοπωλεία, ζαχαροπλαστεία ακόμα και με μεξικάνικο φαστφουντάδικο.

Η θέα

Την καλύτερη θέα θα την δείτε από το κάστρο αυτό είναι το σίγουρο. Ωστόσο εάν δεν θέλετε να μπείτε στο αυτοκίνητο για να ανέβετε μέχρι εκεί, δεν θα το συνιστούσα με τα πόδια, πολλή ανηφόρα. Η αμέσως καλύτερη επιλογή είναι άλλο ένα σήμα κατατεθέν της πόλης το ρολόι. Από εκεί μπορείτε να αγναντέψετε όλο το λιμάνι αλλά και μεγάλο μέρος της πόλης. Συνδυάζεται εύκολα με τη βόλτα στο Στενοπάζαρο.

H Ναύπακτος
H Ναύπακτος iStock

Το παγωτό (μηχανής)

Αφού ανεβείτε στο ρολόι και χαζέψετε τη θέα κατεβαίνοντας θα πάτε κατευθείαν στο Delizia, ένα μικρό σαντουϊτσάδικο-κρεπερί που μπορεί να μη σας γεμίσει το μάτι έχει όμως τέλειο παγωτό μηχανής. Είναι αυτή η γεύση που σου φέρνει στο μυαλό χίλιες παιδικές αναμνήσεις. Θα το βρείτε στην Ίλαρχου Τζαβέλλα ακριβώς πάνω στη στροφή πριν βγείτε στην πλατεία του λιμανιού.

Τα θαλασσινά

Το εστιατόριο Αχινός στην παραλία Ψανή. Στιλάτος χώρος που βγάζει τραπεζάκια και στην βοτσαλωτή παραλία ακριβώς απέναντι. Θα βρείτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τα ψαροκάικα της πόλης αλλά και από το Μεσολόγγι. Μύδια αχνιστά, μυδοπίλαφο, καλαμάρι ψητό, ψαρόσουπα, ψητό ψαράκι με λαδολέμονο, γαύρος μαρινάτος φιγουράρουν στον κατάλογο που έχει και άλλες νοστιμιές.

Τα ψώνια

Σίγουρα όταν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη Ναύπακτο δεν λέτε «ευκαιρία για ψώνια» ωστόσο το Nehlys, ακριβώς απέναντι από το λιμάνι, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μαγαζί για τα δεδομένα μιας επαρχιακής πόλης που έχει την Πάτρα στο ένα τέταρτο απόσταση και αξίζει μια στάση. Εδώ θα βρείτε ιδιαίτερα ρούχα Ελλήνων σχεδιαστών και όχι μόνο, γυαλιά, κοσμήματα, παπούτσια και τσάντες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα