Χανιά: Δεξαμενόπλοιο διέσωσε 38 μετανάστες στα ανοικτά της Γαύδου

Διαβάζεται σε 2'
Μετανάστες - πρόσφυγες (φωτογραφία αρχείου)
Μετανάστες - πρόσφυγες (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Μια επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στα ανοιχτά της Γαύδου, νότια των Χανίων, τα ξημερώματα της Πέμπτης. 38 άτομα διασώθηκαν.

Μία ακόμη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/9) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου, νότια των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, 38 άτομα εντοπίστηκαν μέσα σε σκάφος κατά τη διάρκεια της νύχτας από δεξαμενόπλοιο που έπλεε σε διεθνή ύδατα νότια της Γαύδου. Άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, με το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου να περισυλλέγει τους μετανάστες και να τους μεταφέρει σε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού με προορισμό τη Γαύδο.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί, οι διασωθέντες έφτασαν στο λιμάνι Καραβέ, όπου έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από κλιμάκιο του Δήμου Γαύδου, του Λιμενικού Σώματος και του ασθενοφόρου. Η καταγραφή τους πραγματοποιήθηκε στο σημείο.

Οι μετανάστες είναι υπήκοοι Σουδάν, Συρίας και Αιγύπτου, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και παιδιά.

Στη συνέχεια, αναμένεται να μεταφερθούν στην Κρήτη, με προορισμό τα Χανιά, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δήμου Χανίων στο εκθεσιακό κέντρο Αγιάς, μέχρι τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα