Σκλαβενίτης: Πενθήμερη απασχόληση για όλους τους εργαζόμενους

Διαβάζεται σε 2'
Σκλαβενίτης: Πενθήμερη απασχόληση για όλους τους εργαζόμενους
SOOC

Στην κατάργηση συμβάσεων μερικής και εξαήμερης απασχόλησης προχωρά από το Νοέμβριο ο λιανεμπορικός όμιλος, ο οποίος θα προχωρήσει και σε νέες προσλήψεις.

Την απόφαση κατάργησης όλων των συμβάσεων εξαήμερης απασχόλησης από την 1 Νοεμβρίου 2024 πήρε η διοίκηση του ομίλου Σκλαβενίτης, γεγονός που ανακοινώθηκε από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης.

Η παραπάνω κίνηση αφορά περίπου 5.500 υπαλλήλους (επί συνόλου 33.000 που απασχολεί ο όμιλος), οι οποίοι διατηρούν τις αποδοχές τους και αποκτούν μία ημέρα ρεπό. Υπενθυμίζεται δε πω ο όμιλος διατηρεί την κυριακάτικη αργία στα καταστήματα του (πέραν των προβλεπόμενων στις εορταστικές περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα).

Ο όμιλος δε για την κάλυψη των κενών σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις αυξάνοντας περαιτέρω το αποτύπωμα του ως ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης της χώρας.

Σημειώνεται πως στο τέλος του 2023 η «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» είχε προχωρήσει σε αυξήσεις αποδοχών και παροχών προς τους εργαζόμενους της.

Ειδικότερα είχε προχωρήσει σε:

–Αύξηση αποδοχών ποσοστού -κατά μέσο όρο- 5,17% για 31.400 εργαζόμενους, αρχής γενομένης από το Δώρο Χριστουγέννων 2023.

–Αύξηση Βασικού Μισθού σε 900 ευρώ για Εργαζόμενο με έως δύο έτη προϋπηρεσίας στην Επιχείρηση και 960 ευρώ μετά τη συμπλήρωση των δύο ετών. Για έγγαμο Εργαζόμενο, ο βασικός μισθός διαμορφώνεται σε 960 ευρώ και 1.020 ευρώ, αντίστοιχα.

–Αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί στην Επιχείρηση από τις 14-2-2012 έως τις 31-12-2023, δηλαδή διάστημα το οποίο δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία με βάση την πρόσφατη νομοθεσία για την άρση της αναστολής των ωριμάνσεων.

Ο όμιλος είχε επίσης εμπλουτίσει το Πρόγραμμα Παροχών προσφέρωντας:

*Χορήγηση παροχής ποσού 500 ευρώ για κάθε γέννηση ή υιοθεσία τέκνου.

*Αύξηση του ποσού των μηνιαίων διατακτικών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους Εργαζόμενους από 50 ευρώ σε 70 ευρώ.

*Χορήγηση μηνιαίων διατακτικών αξίας 50 ευρώ σε κάθε ανήλικο τέκνο Εργαζομένου σε χηρεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα