Πτολεμαΐδα: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στη τεχνητή λίμνη του Περδίκκα

Διαβάζεται σε 2'
Πτολεμαΐδα: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στη τεχνητή λίμνη του Περδίκκα
ertnews.gr

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες μέρες στις όχθες του τεχνητού φράγματος του Πέρδικκα στον δήμο Εορδαίας στην Πτολεμαίδα.

Τις τελευταίες τέσσερις “ξεβράζονται” εκατοντάδες νεκρά ψάρια στις όχθες του τεχνητού φράγματος του Πέρδικκα στον δήμο Εορδαίας στην Πτολεμαίδα, μόλις λίγες μέρες μετά το αντίστοιχο πρόβλημα που είχε εντοπιστεί στην λίμνη Κάρλα.

Οι εικόνες από τις όχθες του τεχνητού φράγματος στον Δήμο Εορδαίας προκαλούν τον προβληματισμό των ψαράδων που καθημερινά βρίσκονται εκεί.

Όπως αναφέρουν και μεταδίδει η ΕΡΤ, το φαινόμενο, κατά την πρώτη ημέρα, ήταν περιορισμένο και εντάθηκε τις τρεις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα ψάρια «του γλυκού νερού», όπως γριβάδια, γουλιανοί, κέφαλοι, και άλλα είδη, να ξεβράζονται κατά μήκος της ακτής.

Προς το παρόν, οι λόγοι για την ανησυχητική πτώση της στάθμης των υδάτων που επέφεραν ασφυξία στους πληθυσμούς, δεν έχουν διευκρινιστεί.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Περδίκκα, κ. Λάζαρος Εμμανουηλίδης, αναζητείται λύση, όπως η μεταφορά των ψαριών στη λίμνη Βεγορίτιδα.

Ακόμη, όπως είπε ο κ. Εμμανουηλίδης, τα νεκρά ψάρια θα οδηγηθούν σε υγειονομική ταφή, ενώ σε κάποια από αυτά που περισυλλέγονται, θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια.

Δείτε εικόνες:

ertnews.gr
ertnews.gr
ertnews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα