Ο Ούγκο Μάγιο κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση στην Ισπανία

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ούγκο Μάγιο κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση στην Ισπανία
Eurokinissi

Ο Ούγκο Μάγιο κρίθηκε ένοχος στην Ισπανία για σεξουαλική παρενόχληση της κοπέλας που εργαζόταν ως μασκότ της Εσπανιόλ σε αναμέτρηση του 2019, όταν αγωνιζόταν στη Θέλτα.

Οι ισπανικές αρχές έκριναν ένοχο τον 33χρονο δεξιό μπακ του Άρη, Ούγκο Μάγιο, για σεξουαλική παρενόχληση σε κοπέλα που εργαζόταν ως μασκότ της Εσπανιόλ, όπως μεταδίδουν η AS και άλλα ισπανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Sport24.gr ο Μάγιο κρίθηκε ένοχος επειδή έπιασε τα στήθη της κοπέλας, βάζοντάς τα μέσα από τη στολή της, ενώ οι ομάδες (Εσπανιόλ και Θέλτα) βρισκόνταν στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν χειραψία λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας τους στις 24 Απριλίου 2019. Εκείνη έκανε ένα βήμα πίσω και τον απώθησε.

Η δεκασέλιδη απόφαση αναφέρει επίσης ότι “τίποτε δεν προέκυψε ως αιτία δικαιολόγησης ή απαλλαγής εκ μέρους του κατηγορουμένου και της υπεράσπισής του προκειμένου να εκτιμηθεί αυτό το υποκειμενικό στοιχείο ως ακούσιο άγγιγμα.

Στο VIDEO φαίνεται ότι πράγματι υπήρξε άγγιγμα σε εκείνο το σημείο. Παράλληλα η απόφαση τονίζει ότι ο Μάγιο υπέπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις στα λεγόμενά του.

Η διάπραξη της συγκεκριμένης “ενέργειας” πριν από πέντε χρόνια, πολύ πριν τεθεί σε ισχύ η μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα το 2023 με τον λεγόμενο νόμο “μόνο το ναι είναι ναι”, βοήθησε τον Μάγιο να αποφύγει το αδίκημα για το οποίο θα δικαζόταν αυτή τη στιγμή: αυτό της σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς πρέπει να εφαρμοστεί ο κώδικας που ίσχυε εκείνη την περίοδο.

Ο 33χρονος μπακ τιμωρήθηκε με πρόστιμο για ηθική ζημιά, καθώς θα πληρώσει δέκα ευρώ ανά μέρα για 10 μήνες, ένα ποσό κοντά στις έξι χιλιάδες ευρώ, συν χίλια ευρώ, ενώ θα καλύψει όλα τα δικαστικά έξοδα.

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του Ούγκο Μάγιο θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία αναμένεται να ασκηθεί εντός των δέκα ημερών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα