TEDxAthens 2024: Πέντε λόγοι που δεν γίνεται να το χάσεις

Διαβάζεται σε 3'
TEDxAthens 2024: Πέντε λόγοι που δεν γίνεται να το χάσεις

Μια μοναδική εμπειρία ανατροπής, αλληλεπίδρασης και καινοτομίας σε περιμένει στο φετινό TEDxAthens. Ανακάλυψε τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.

Το φετινό TEDxAthens υπόσχεται μια συναρπαστική διαδρομή στην καρδιά της γνώσης και της δημιουργικότητας.

Στις 5 Οκτωβρίου, στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Πειραιώς 260, το TEDxAthens παρουσιάζει τις “X Machina” προσωπικότητες , που διαπρέπουν διεθνώς στους κλάδους της επιστήμης, της τέχνης αλλά και της κοινωνικής προσφοράς.

Με ένα line-up ομιλητών που κόβει την ανάσα, η φετινή διοργάνωση αποτελεί ένα event – πόλο έλξης για όσους θέλουν να εμπνευστούν, να αμφισβητήσουν την πεπατημένη, να εξερευνήσουν τα όρια της καινοτομίας και να αποκτήσουν νέα οπτική για τον κόσμο.

Κι αν όλα αυτά δεν σου είναι αρκετά, ορίστε 5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις το TEDxAthens 2024:

1. Συνάντησε τους πρωταγωνιστές του μέλλοντος

Από τον πολυτάλαντο σκηνοθέτη Patrick Tatopoulos μέχρι την πρώην πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ Evy Poumpouras, το TEDxAthens 2024 φιλοξενεί προσωπικότητες που έχουν διακριθεί σε διαφορετικούς τομείς, από την τέχνη και τον κινηματογράφο μέχρι την επιστήμη και την κοινωνική αλλαγή. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ακούσεις από πρώτο χέρι τις ιστορίες τους, να μάθεις από την εμπειρία τους, να εμπνευστείς και να εξερευνήσεις νέα μονοπάτια σκέψης.

2. Ανακάλυψε τις προκλήσεις της τεχνολογικής εξέλιξης

Η άνθηση της τεχνολογίας πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς. Στον κόσμο της εξέλιξης όμως είναι αναγκαία μία ηθική πυξίδα. Ο καθηγητής John Tasioulas, έχοντας διατελέσει σύμβουλος σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παγκόσμια Τράπεζα και μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορεί να θέσει κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και τελικά, η οπτική του να αναδείξει νέες διαστάσεις για την πορεία της ανθρωπότητας.

3. Γνώρισε αληθινούς ήρωες

Η ιστορία της Muzoon Almellehan, της Σύριας πρόσφυγα και ακτιβίστριας, είναι μια ιστορία δύναμης, επιμονής και αγώνα που μπορεί να σε κάνει να δεις την ανθρωπότητα όπως είναι, χωρίς “φίλτρα”.  Από την αναγκαστική της έξοδο από τη Συρία το 2013 μέχρι την αγωνιστική της δράση για τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση, η εμπειρία της είναι ένα “ταξίδι” ζωής που έχεις την ευκαιρία να ακούσεις από την ίδια.

Παράλληλα, ο Dimitris Papanikolaou, πρώην επαγγελματίας αθλητής που πλέον αφιερώνει τη ζωή του στον αγώνα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, προχωρά σε μία προσωπική κατάθεση που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

4. Άσε την επιστήμη να σου δώσει ελπίδα

Η Dr. Antonia Pontiki, μηχανικός βιοϊατρικής και ειδικός στις εφαρμογές της προσθετικής κατασκευής στην υγεία, και η Dr. Maria Neira, Διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα μεταφέρουν επί σκηνής τις γνώσεις τους για το πώς η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να συμβάλουν στις μεταμοσχεύσεις και την προστασία της υγείας από την κλιματική αλλαγή.

5. Μάθε πώς το μέλλον φροντίζει το παρελθόν

Ο Roger Michel, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψηφιακής Αρχαιολογίας, θα μας δείξει πώς η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το TEDxAthens 2024 είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε διάφορους τομείς και να ανακαλύψεις νέους τρόπους σκέψης και δράσης. Μην το χάσεις!

Κλείσε το εισιτήριό σου ΕΔΩ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα