ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με θέμα το αν είναι έκπτωτος ο Κασσελάκης

Διαβάζεται σε 2'
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία EUROKINISSI

Συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την παραμονή ή όχι του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου του΄.

Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιείται αυτήν την στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως θέμα την παραμονή ή όχι του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ύστερα από την πρόταση μομφής σε βάρος του, η οποία υπερψηφίστηκε.

Τη συνεδρίαση φέρεται να κάλεσε η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου μετά από επικοινωνία της με τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος έθεσε το θέμα αν παραμένει ή όχι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένου ότι δεν μπόρεσαν όλοι να μεταβούν στην Κουμουνδούρου, έγινε προσπάθεια να συνεδριάσουν διαδικτυακά.

Σύμφωνα με πηγές των 87, η σύγκληση της συνεδρίασης και το κλίμα «μοιάζει σε επίθεση στο Καπιτώλιο αλά Γκρέκα που καταλήγει σε φάρσα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Στέφανο Κασσελάκη φαίνεται να στηρίζει μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία μάλιστα φέρεται να απείλησε και με προσφυγή στα δικαστήρια.

Στην Π.Γ του κόμματος δεν παρίσταται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην συνεδρίαση στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2024 έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 20 παράγραφος 4 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκαλείται έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου Προέδρου.

(Αποτέλεσμα ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής όπως αναγνώστηκε από την Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής και έχει κατατεθεί και στα πρακτικά της συνεδρίασης:

Εγγεγραμμένοι: 294
Ψήφισαν: 286
Έγκυρα: 283
Άκυρα: 1
ΕΛΑΒΑΝ:
ΥΠΕΡ της Πρότασης άρσης εμπιστοσύνης (μομφή): 163 ψήφοι
ΚΑΤΑ της Πρότασης άρσης εμπιστοσύνης (μομφή): 120 ψήφοι
ΛΕΥΚΑ: 2

2. Στην ΔΕΘ το κόμμα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς.

3. Να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία εξουσιοδοτείται να φέρει εισήγηση, στην επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. η οποία θα συγκληθεί το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου 2024, σχετικά με τον οδικό χάρτη όπως επίσης αν θα υπάρξουν και άλλα θέματα προς συζήτηση στο έκτακτο συνέδριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα