Δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο: 8 προτάσεις χωρίς είσοδο 13-15/9

Διαβάζεται σε 7'
Δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο: 8 προτάσεις χωρίς είσοδο 13-15/9
Λεπτομέρεια από την αφίσα του 1ου Queer Con Dimitrios Kasdaglis

Πού μπορείς να ψυχαγωγηθείς δωρεάν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς με δωρεάν είσοδο την Παρασκευή και αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Νους και αρμονία» – Δωρεάν στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ξεκινά και πάλι, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Σχεδιασμένη με γνώμονα την ψυχική ευεξία, η δράση «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάσσεται στο πρόγραμμα δωρεών SNF-Release Athens, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ.

Στον 7ο κύκλο της δράσης, δίνουμε ραντεβού κάθε Σάββατο στις 17.00 στον τρίτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Συνοδεία ενός διαφορετικού, κάθε φορά, κλασικού εγχόρδου, κάνουμε ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας, εκεί όπου η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική. Απαιτείται κράτηση στο goulandris.gr.

1ο Queer Con – Δωρεάν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Tο φεστιβάλ για την queer τέχνη, αισθητική, ποπ κουλτούρα και ορατότητα διοργανώνεται για πρώτη φορά το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (HAU), Μασσαλίας 22 στην Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Είτε ανήκετε στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, είτε είστε φίλοι και σύμμαχοί της, το πρόγραμμα του Queer Con, έχει κάτι για το καθένα: Εκθέσεις για την εγχώρια ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτεχνική ιστορία, την queer εικονογράφηση, καθώς και εικαστική έκθεση ενηλίκων, Artists Αlley με την παρουσία εικονογράφων και καλλιτεχνών, προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας, καταξιωμένους ομιλητές και σκηνοθέτες, Stand Up Comedy, και Drag Show. Το διήμερο θα πλαισιώνει μουσικά ο Pride 98,6, με μουσικές επιλογές, Live Radiο και DJ Set.

Το λογότυπο και το επίσημο εικαστικό του Φεστιβάλ, σχεδίασε ο εικονογράφος, Δημήτρης Κάσδαγλης. Περισσότερα στο https://queer-con.gr.

Δωρεάν εικαστική έκθεση στην Alma Athens

Η Alma Athens εγκαινιάζει τους νέους της χώρους με μια μεγάλη ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο “Συγκάτοικοι” / “Living Together”.

Στην έκθεση θα συστηθούν στο κοινό όλοι οι συνεργάτες που με την πάροδο του χρόνου έχει αγκαλιάσει η γκαλερί και έχουν φτάσει να αποτελούν τον κορμό και την οικογένεια της.

Εγκαίνια: Παρασκευή 13/09, 19:00 – 22:30. Στα εγκαίνια θα παρίσταται ο συλλέκτης και πρώην γκαλερίστας, Χρίστος Χριστοφής, ο οποίος θα πει μερικά λόγια για την γκαλερί και τους συνεργάτες της.

Συμμετέχουν με έργα τους οι: Παύλος Σάμιος, Πατ Αντρέα, Κώστας Παπανικολάου, Τάσος Μισούρας, Μιχάλης Μανουσάκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μανώλης Χάρος, Μάριος Σπηλιόπουλος, Κατερίνα Μερτζάνη, Νίκος Κασκούρας, Τάκης Γερμενής, Μαρία Βλαντή, Ράνια Ράγκου, Δημήτρης Μιστριώτης, Άρης Κατσιλάκης, Σπύρος Αγγελόπουλος, Κώστας Αργύρης, Ανδρέας Βούσσουρας, Σταμάτης Θεοχάρης, Μιχάλης Κιούσης, Δημήτρης Κόκκορης, Αλεξία Μαρούλη, Θοδωρής Μπαργιώτας, Γιώργος Τσιριγωτάκης, και Βάνα Φερτάκη.

Deborah Segun έκθεση “Letting Yourself Be” – Δωρεάν στην The Breeder

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την έκθεση “Letting Yourself Be” της Νιγηριανής καλλιτέχνιδας Deborah Segun, την δεύτερη ατομική της έκθεση στο χώρο.

Η Segun αμφισβητεί τα υπάρχοντα πρότυπα οπτικών αποδόσεων, καθώς τα έργα της βασίζονται στην σημασία της αντίληψης και ενοποιούν τις ενέργειες της αποκάλυψης και της απόκρυψης σε μία. Η ένταση που δημιουργούν αυτές οι πολυσήμαντες χειρονομίες προσθέτουν στην ενέργεια που η Segun προσδίδει στις συνθέσεις της, εναλλάσσοντας ζωηρές και απαλές αποχρώσεις. Στο παρελθόν, η ίδια έχει τονίσει την σημασία που έχει για αυτήν η επιλογή χρωμάτων κατά τη δημιουργία ενός έργου. Η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιεί έχει έντονες αντιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από ήπιες αποχρώσεις, οδηγώντας το βλέμμα του θεατή μέσα από την σύνθεση, σαν μέσα από έναν λαβύρινθο.

Γιάννης Βαρδής και Χάρης Βαρθακούρης – Δωρεάν συναυλία στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Αυτό το καλοκαίρι, ο Χάρης Βαρθακούρης και ο Γιάννης Βαρδής, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, χαρίζοντας υπέροχες μουσικές βραδιές… Με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και αγαπάμε, υπόσχονται να μαγέψουν το κοινό και να δημιουργήσουν μοναδικές στιγμές. Να συγκινήσουν και να ξεσηκώσουν όλους εσάς, έτσι όπως μόνο αυτοί μπορούν! Σάββατο 15/9 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Δημήτρης Μαραμής – Δωρεάν στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς

Αρμονίες που αιωρούνται κι εκπνέουν στην αντήχηση του χώρου, παιχνίδι λυγμών και σιωπών, μωσαϊκό αισθημάτων και σπαραγμάτων, μελωδίες εύθραυστες, φωνές ετοιμόρροπες.

Ο Δημήτρης Μαραμής Vidalis Nikiforos

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής με το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro υπό τη μουσική διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή, παρουσιάζει το μουσικό έργο Η Μουσική που κάνει τη Σιωπή και Κλαίει, μία ελεγειακή, ποιητική λειτουργία για τετράφωνο φωνητικό σύνολο, με στόχο την ανάληψη του ακροατή, μέσω του αινίγματος των ήχων και των σιωπών. Συμμετέχουν στο πιάνο Λορένα Λευκοκοίλου και στο τσέλο Κλεοπάτρα Δαρδάλη. Το μουσικό δρώμενο λαμβάνει χώρα στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς στο πλαίσιο της ενότητας “Χαρτογραφόντας τον Πειραιά” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου/20.30. Στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς.

“Γνωρίζοντας την Αθήνα: Από τo Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Καρδιά της Πόλης” ξεναγήσεις με τον Ν. Βατόπουλο

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία προσκαλεί τους λάτρεις της ιστορίας σε μια
σειρά περιπάτων με τίτλο “Γνωρίζοντας την Αθήνα: Από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Καρδιά της Πόλης”.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος ηγείται των περιπάτων, οδηγώντας τους συμμετέχοντες στα μυστικά του ευρύτερου ιστορικού κέντρου.

Η διαδρομή αγγίζει νεοκλασικά κτήρια, γειτονιές του Μεσοπολέμου και της ανοικοδόμησης, κεντρικές λεωφόρους και γραφικά δρομάκια, πλατείες και εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας, ξεκινώντας και καταλήγοντας στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στους δρόμους της Αθήνας, που αναπτύσσεται παράλληλα με το ξενοδοχείο εδώ και ενάμισι αιώνα, προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση της πόλης, συνδυάζοντας την πρόσφατη ιστορική της διαδρομή με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Περίπατοι θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης τις 11:00πμ.

Alzheimer Festival – Δωρεάν στο ΚΠΙΣΝ

Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Alzheimer, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), διοργανώνει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ ένα φεστιβάλ αφιερωµένο στην άνοια, με τίτλο “Άνοια. Δίνουμε το σωστό στίγμα!” που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση του στίγματος και στη δυνατότητα ποιότητας ζωής για ασθενείς και φροντιστές.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό για την άνοια και να καταρρίψει τους μύθους και τα στερεότυπα που την περιβάλλουν. Να καταπολεμήσει το στίγμα, ενθαρρύνοντας την κοινωνία να δει τα άτομα με άνοια με σεβασμό και κατανόηση, προάγοντας την ένταξη και την αποδοχή και προασπίζοντας τα δικαιώματα τους. Να παρέχει υποστήριξη και ενημέρωση για τις δομές και τις υπηρεσίες σε άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους. Να προτείνει τρόπους για να ζουν καλά τα άτομα με άνοια. Οι δύο ημέρες του φεστιβάλ περιλαμβάνουν ποικιλία δραστηριοτήτων, επιστημονικές ομιλίες καθώς και πολλές άλλες εκδηλώσεις, σχεδιασμένες για να προσφέρουν ενημέρωση, στήριξη και ψυχαγωγία στο κοινό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα