Οι εργαζόμενοι του “Στο Κόκκινο” δέχτηκαν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Διαβάζεται σε 3'
Οι εργαζόμενοι του “Στο Κόκκινο” δέχτηκαν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
INTIME

Η συνέλευση των εργαζόμενων Στο Κόκκινο 105.5 δέχτηκε το νέο χρονοδιάγραμμα για αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Η συνέλευση των εργαζόμενων Στο Κόκκινο 105.5 (Αθήνα), 91.4 (Θεσσαλονίκη) & 107.7 (Πάτρα), που πραγματοποιήθηκε με κάλυψη των σωματείων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και ΕΤΕΡΜΘ την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση:

1. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο, μέχρι την ώρα της συνέλευσης, παραμένουμε απλήρωτες/οι εδώ και δύομισι μήνες, έχοντας λάβει ως τελευταία αμοιβή για την εργασία μας τα δεδουλευμένα του περασμένου Ιουνίου. Η κατάσταση αυτή έχει ξεπεράσει από καιρό τα όρια του απαράδεκτου και πρέπει να τελειώσει. Αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες εργαζόμενες και οι περισσότεροι εργαζόμενοι του σταθμού, επιβιώνουμε μόνο χάρη στην ενίσχυση από το απεργιακό ταμείο του σωματείου μας και το ταμείο απεργιακής αλληλεγγύης που δημιουργούμε.

2. Μετά από αναμονή σχεδόν ενός μήνα για τη σύναψη ενός ομολογιακού δανείου με το οποίο υποτίθεται ότι θα πληρωνόμασταν, ενημερωθήκαμε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το δάνειο αυτό ακυρώθηκε και μας δόθηκε ένα νέο χρονοδιάγραμμα το οποίο προβλέπει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων του Ιουλίου μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη και εκείνων του Αυγούστου μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη.

3. Παρότι στις 20 Σεπτέμβρη θα έχουν συμπληρωθεί 82 απλήρωτες ημέρες εργασίας για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους Στο Κόκκινο (όπως άλλωστε και στην Αυγή), συνθήκη υπό την οποία κανένας μισθωτός δεν μπορεί να ζήσει, δεχόμαστε αυτό το χρονοδιάγραμμα και περιμένουμε μέχρι αυτή την ημερομηνία, όπως ακριβώς είχαμε πράξει όταν μας είχε παρουσιαστεί το σχέδιο του «ομολογιακού δανείου». Δίνουμε αυτή την περίοδο αναμονής, συναισθανόμενες και συναισθανόμενοι τη συνθήκη της αλλαγής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, πρέπει να πούμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συναισθανθεί στο ελάχιστο ως τώρα την αναγκαιότητα και την υποχρέωση να πληρωθούμε.

4. Δηλώνουμε ότι στον βαθμό που δεν θα τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα θα καταφύγουμε ξανά σε κινητοποιήσεις και ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να προβάλουμε θέσεις και δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ όντας απλήρωτες και απλήρωτοι.

5. Δηλώνουμε ότι για εμάς είναι μη αποδεκτό να προηγηθούν της πληρωμής μας έξοδα που αφορούν το έκτατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, την εσωκομματική εκλογή κ.λπ.

6. Δεχόμαστε με ικανοποίηση τη δήλωση της διοίκησης ότι εκτιμούνται οι παρατηρήσεις μας για τη λειτουργία του σταθμού και τις συμπεριφορές προς τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους και δηλώνουμε τη βούλησή μας να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της λειτουργίας του σταθμού, που έχει συρρικνωθεί με απόλυτη ευθύνη της διεύθυνσης, στον βαθμό που θα γίνεται στο εξής σεβαστή η προσωπική και η εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

7. Η συνέλευση θεωρεί ότι οι απολύσεις, οι παραιτήσεις και οι αποχωρήσεις του τελευταίου διαστήματος ήταν αποτέλεσμα εκβιασμών και απειλών και ζητά από τη διοίκηση να προσεγγίσει όσες και όσους αποχώρησαν για να προτείνει την επιστροφή τους με τους εργασιακούς όρους που είχαν όταν έφυγαν.

8. Η συνέλευση εκταμιεύει ποσό 2.000 ευρώ για την ενίσχυση συναδέρφων και συναδερφισσών μας που υπάγονται σε σωματεία που δεν διαθέτουν απεργιακό ταμείο.

9. Δηλώνουμε τη συγκίνηση και τις θερμές μας ευχαριστίες προς τις ακροάτριες και τους ακροατές για το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης των τελευταίων ημερών. Θα επιστρέψουμε αυτή την αγάπη, κρατώντας όρθιο τον σταθμό, στην υπηρεσία της κοινωνίας και των ζωντανών της διεκδικήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα