Πλεύρης και Μαρκόπουλος στοχοποιούν τους Ρομά με ερώτηση στη Βουλή

Διαβάζεται σε 3'
Πλεύρης και Μαρκόπουλος στοχοποιούν τους Ρομά με ερώτηση στη Βουλή
EUROKINISSI

Οι Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος στοχοποιούν μία ολόκληρη κοινωνική ομάδα, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Μία αποκλεισμένη από την κοινωνία ομάδα ανθρώπων, που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους από την κυβέρνηση, όποτε κρίνεται αναγκαίο, θα επανέλθει στη μνήμη βουλευτών της -έστω και παραγκωνισμένων- για να εργαλειοποιηθεί και να γίνει “δόλωμα στο δίχτυ” της ακροδεξιάς.

Οι Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος, “αχτύπητο δίδυμο” σε τέτοιους είδους παρεμβάσεις πλέον, στοχοποιούν τους Ρομά, ταυτίζοντάς τους με την παραβατικότητα και χρεώνοντάς τους την εγκληματικότητα στη χώρα, την οποία η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει μέχρι τώρα.

Για να φτάσουν στο επικίνδυνο συμπέρασμά τους, μάλιστα, επικαλέστηκαν έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, την οποία ερμήνευσαν με δικό τους τρόπο, ίδιο με εκείνον που αναπαράχθηκε από διάφορα media, όπως κατήγγειλε η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή, η οποία έκανε λόγο για fake news.

Αναλυτικά η ερώτησή τους στη Βουλή:

Πολιτικές κατά της εγκληματικότητας που προέρχεται από τους Ρομά

ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη – Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη – Υπουργό Εργασίας κα. Νίκη Κεραμέως

“Σύμφωνα με τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας, η παραβατικότητα που προέρχεται από τους Ρομά, αποτελεί μείζον πρόβλημα, καθώς σε ποσοστό 84% (έκθεση της ΕΛΑΣ) τα μέλη της κοινωνικής αυτής ομάδας, ευθύνονται για τις διαρρήξεις και τις κλοπές Ελλήνων στη χώρα. Δεν είναι τυχαίο πλήθος δημοσιευμάτων και τηλεοπτικών ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών που αναδεικνύουν το σημαντικό αυτό θέμα, όπως φυσικά και η επίδραση επιθέσεων, κλοπών και γενικότερης αναταραχής που επικρατεί σε πλήθος Δήμων της χώρας μας.

Τα ΜΜΕ επίσης επικαλούνται και προηγούμενες εκθέσεις της ΕΛΑΣ στις οποίες φαίνεται πως είναι διαρκές και τείνει να μονιμοποιηθεί το φαινόμενο του υψηλότατου ποσοστού συμμετοχής των Ρομά σε έκνομες κι εγκληματικές ενέργειες που στοχεύουν την περιουσία, ακόμα και τη ζωή των πολιτών και που εξελίσσεται πλέον σε οργανωμένο έγκλημα.

Σαν να μην φθάνουν τα παραπάνω, η κοινωνική επίδραση της κατάστασης που δημιουργούν Ρομά στις τοπικές κοινωνίες, οδηγούν σε συνθήκες αγανάκτησης κι ασφυξίας. Γειτονιές δεν μπορούν να ησυχάσουν από καθημερινές συμπλοκές, οι απειλές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, το ίδιο και οι φθορές κατά περιουσιών, ενώ μονιμοποιείται η παρουσία παράνομων καταυλισμών σε κοινόχρηστους χώρους (π.χ. γέφυρα Κηφισού, Βοτανικός, Κολωνός, Σχιστό Κορυδαλλού, Χαλάνδρι κ.ά.).

Κρίσιμο δε μέγεθος είναι κι αυτό του ότι οι περισσότερες συμμορίες της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας αποτελούνται από νεαρά άτομα, που προφανώς δεν έχουν ενταχθεί με τον τρόπο που θα έπρεπε για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι

Σε μια κατάσταση που τείνει να οδηγήσει σε απρόβλεπτες κοινωνικές εκρήξεις και περαιτέρω προβλήματα

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

– Ποιες ενέργειες και στρατηγικές έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τη μείωση της εγκληματικότητας από τους Ρομά
– Ποια τα επόμενα σχέδια
– Αν έχουν συζητηθεί πρόσθετες δράσεις όπως η προσθήκη έμπειρου αστυνομικού δυναμικού στα αρμόδια τμήματα ασφαλείας ώστε να υπάρξει πρόβλεψη κι όχι μόνο καταστολή
– Αν υπάρχει μια συνεκτική πολιτική ενσωμάτωσης στην εργασία, στη στέγαση, στην εκπαίδευση κι εν τέλει στην κοινωνία για τους Ρομά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα