Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δίνει έμφαση στη φύλαξη των συνόρων

Διαβάζεται σε 2'
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δίνει έμφαση στη φύλαξη των συνόρων
Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός και συζήτησαν το μεταναστευτικό ως χώρες πρώτης υποδοχής, με φόντο την αλλαγή στάση της Γερμανίας

Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας (PP) Alberto Núñez Feijóo, με το βλέμμα στη στάση της Γερμανίας.

Η κυβέρνηση προφανώς αναζητεί συμμαχίες και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς ο φόβος είναι πως η Γερμανία θα επιστρέφει και πρόσφυγες στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Σημειωτέον ότι κυβερνητικά στελέχη διέψευδαν σενάρια περί κοινού μετώπου με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι για το θέμα. Τόνιζαν πάντως ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Ισπανό κεντροδεξιό πολιτικό στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με αιχμή την οικονομία και το μεταναστευτικό, όπου συζητήθηκαν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες πρώτης υποδοχής.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη φύλαξη και προστασία των συνόρων, τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα, η Διευθύντρια του Γραφείου Διεθνούς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα