Δωδέκατος Πίθηκος: Το νέο τραγούδι “Η Τέχνη Του Δρόμου” και 2 μεγάλες συναυλίες

Διαβάζεται σε 2'
Δωδέκατος Πίθηκος: Το νέο τραγούδι “Η Τέχνη Του Δρόμου” και 2 μεγάλες συναυλίες

Μετά την κυκλοφορία του “Para Siempre” full album το 2022, ο Δωδέκατος Πίθηκος μόλις έδωσε στη δημοσιότητα το νέο τραγούδι με τίτλο “Η Τέχνη Του Δρόμου”.

Είδαμε τον Δωδέκατο Πίθηκο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία! Μετά την κυκλοφορία του “Para Siempre” full album το 2022, ο Δωδέκατος Πίθηκος μόλις έδωσε στη δημοσιότητα το νέο τραγούδι με τίτλο “Η Τέχνη Του Δρόμου”.

Με βιωματικούς και αυτοαναφορικούς στίχους που για άλλη μια φορά καταδεικνύουν τις ικανότητές του στη συγγραφή αυτών, ο ράπερ από τη Θεσσαλονίκη θέτει σε πρώτο πλάνο τον εορτασμό για τα 20 χρόνια πορείας του, που μάλιστα έχει αποτελέσει και αφορμή για δύο μεγάλες συναυλίες σε Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και Θεσσαλονίκη, 28 Σεπτεμβρίου – Μονή Λαζαριστών.

Δωδέκατος Πίθηκος – “Η Τέχνη Του Δρόμου”

Ο Δωδέκατος Πίθηκος γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1984 και μεγάλωσε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Το 1996 έκανε τα πρώτα βήματά του ως μέλος της πενταμελούς ομάδας Funky Dust, ενώ από τότε χρονολογείται και η εμπλοκή του με άλλα aspects της hip hop κουλτούρας, όπως το graffiti και το breakdance. Έκανε το σόλο ντεμπούτο του στη δισκογραφία με το “Ποιος το Περίμενε” album του 2004.

Μέσα σε αυτήν την σπουδαία εικοσαετία πορείας του στα μουσικά δρώμενα, έχει συνολικά κυκλοφορήσει 9 πλήρεις δισκογραφικές δουλειές, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς ομοτέχνους του στο rap game, καταφέρνοντας να αποτελέσει έναν εκ των πλέων αγαπημένων του ελληνικού κοινού, γεγονός που αποδεικνύεται από τις σπάνιες αλλά συνεπείς sold out συναυλίες του ανά την Ελλάδα.

Στην προσεχή μεγάλη αθηναϊκή του συναυλία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου ως special guests θα συμμετάσχουν οι Βήτα Πεις, Dani Gambino, Εθισμός, Εισβολέας, Immune, Songo Pura και Wang, ενώ επί σκηνής θα τον πλαισιώσουν – σε μία ωδή στην hip hop κουλτούρα – ο DJ Waif στα decks, η τραγουδίστρια Pelina αλλά και χορευτές που θα εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο την πολυναμενόμενη αυτή εμφάνιση.

Να σημειωθεί πως εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το show του Δωδέκατου Πίθηκου, στη συναυλιακή σύμπραξη με Βήτα Πεις που έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2023, στον υπαίθριο χώρο του ΟΑΚΑ, συγκεντρώνοντας κάτι λιγότερο από 10.000 άτομα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα