Θεσσαλονίκη: Με ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ο 46χρονος που παρέσυρε οικογένεια

Διαβάζεται σε 3'
Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι το οποίο συνόδευε το ανήλικο παιδί τους στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου
Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι το οποίο συνόδευε το ανήλικο παιδί τους στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε με το ΙΧ του ένα ζευγάρι και το ανήλικο παιδί τους φέρεται να έχει προβεί και στο παρελθόν σε παραβάσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ανακοίνωση σχετικά με την παράσυρση οικογένειας από ΙΧ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης την Τετάρτη (11/9) εξέδωσε σήμερα, Παρασκευ  (13/9), η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται, ο 46χρονος συλληφθείς οδηγός του ΙΧ είχε προβεί και παλαιότερα σε παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη (11/09) όταν ένας 46χρονος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι και το δύο ετών παιδί τους, που κινούνταν πεζή, σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη εις βάρος του την Πέμπτη (12/09). Διώκεται για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων», όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή»

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σχετικά με τροχαίο που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.

Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών.

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο οδηγός

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (16/9), ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, έλαβε ο οδηγός που κατηγορείται για την τριπλή παράσυρση πεζών.

Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση παραμένει υπό κράτηση.

Το χρονικό

Η τριπλή παράσυρση συνέβη γύρω στις 11 το πρωί της Τετάρτης (11/09) σε δρόμο που συνδέει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου με την Περαία, κοντά στις εγκαταστάσεις ιδιωτικού ΚΤΕΟ. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αυλή με ελιές.

Το ζευγάρι, μόνιμοι κάτοικοι Βελγίου, είχαν επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη πιθανότατα για διακοπές και βρίσκονταν στην περιοχή για να ενοικιάσουν αυτοκίνητο.

Η 34χρονη γυναίκα, η οποία όπως έγινε γνωστό με νεότερες πληροφορίες είναι έγκυος στον 5ο μήνα, και ο 37χρονος άντρας της, καθώς και το 2χρονο παιδί τους, παρασύρθηκαν από Ι.Χ. αυτοκίνητο, καθώς κινούνταν πεζή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα