ΣΥΡΙΖΑ: Ίντριγκα παντού, πολιτική πουθενά

Διαβάζεται σε 5'
Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ INTIME

Όσο και αν προσπαθεί να παράξει πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει μέσα στο βούρκο της ατελείωτης ίντριγκας.

Την Παρασκευή άρχισε η επίσημη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη (στο πλαίσιο της ΔΕΘ αλλά όχι μόνο) η οποία θα κορυφωθεί την Κυριακή με τη συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της ΚΟ Νίκου Παππά (12μμ).

Επιχειρείται, δηλαδή, από τον κ. Παππά και το επιτελείο του να παραχθεί πολιτική και να επικοινωνηθεί ως τέτοια στο ευρύ κοινό. Του κάκου όμως. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να παράγει κυρίως ίντριγκα σε ποσότητες που κανένας πολιτικός οργανισμός δεν μπορεί να αντέξει.

Είναι σαφές ότι ο έκπτωτος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι έχασε την προεδρία. Ο κ. Κασσελάκης θα κλιμακώσει αυτό τον αγώνα του την επόμενη εβδομάδα και όπως τόνισε και η Θεοδώρα Τζάκρη ήδη από την Πέμπτη σκέφτεται και τη δικαστική οδό.

Την Παρασκευή ήταν η σειρά του νομικού συμβούλου του Στέφανου Κασσελάκη, Χαράλαμπου Πελέκη να σηκώσει το γάντι αυτής της, όπως όλα δείχνουν, ατέρμονης αντιπαράθεσης. Φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο κ. Πελέκης ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι “ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν. Όμως, εάν τα πράγματα ξεφύγουν, είμαι σίγουρος πως θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα και τη λειτουργία του κόμματος“.

Συμπλήρωσε, δε, επίσης ότι “το θέμα της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, είχαμε μία μυστική ψηφοφορία, η οποία κατέληξε να είναι φανερή. Αυτό το γεγονός καθιστά άκυρο το συγκεκριμένο ψήφισμα”.

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος δεν τοποθετήθηκε την Παρασκευή. Άπαντες περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και τον τρόπο που θα επιλέξει να την επικοινωνήσει. Είναι πολύ πιθανό να είναι πάλι επιθετικός προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Πυρετώδεις προετοιμασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι άλλες πλευρές (87 και Πολάκης) ετοιμάζονται ήδη για την εσωκομματική μάχη του Νοεμβρίου (έκτακτο συνέδριο και εκλογή προέδρου). Οι συσκέψεις και οι ζυμώσεις είναι συνεχείς, ειδικά στο στρατόπεδο των 87, οι οποίοι μέχρι το τέλος του μήνα το αργότερο αναμένεται να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα στηρίξουν για την προεδρία.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία, ως έχουσα την ευθύνη της λειτουργίας του κόμματος μέχρι να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, αναμένεται να προχωρήσει σε τσεκάρισμα των οικονομικών πεπραγμένων της προεδρίας Κασσελάκη. Πού ξοδεύτηκαν χρήματα, για ποιο λόγο, πόσοι άνθρωποι και με ποιες αποδοχές προσλήφθηκαν στο κόμμα επί των ημερών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί παράλληλα να επιστρέψει στο γήπεδο της πολιτικής, έστω δειλά – δειλά. Η όποια δουλειά είχε γίνει τους προηγούμενους μήνες από τα think tank του κόμματος έφτασε στο επιτελείο Παππά ο οποίος την επεξεργάζεται έτσι ώστε να παράξει θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν την Κυριακή στον Τύπο.

Δεν θα πρόκειται φυσικά για κυβερνητικό πρόγραμμα, ο Παππάς ως μεταβατικός επικεφαλής (άτυπος μάλιστα) δεν μπορεί να δεσμεύσει το κόμμα για το μέλλον, ωστόσο ένα στίγμα θα δοθεί, ιδιαίτερα σε θέματα που “καίνε” την ελληνική κοινωνία όπως η ακρίβεια και η στεγαστική κρίση.

Ήδη την Παρασκευή ο Νίκος Παππάς, μετά την επίσκεψή του στο Θεαγένειο νοσοκομείο (όπου συνοδεύτηκε από τους βουλευτές Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλο, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ράνια Θρασκιά) μίλησε για την εγκατάλειψη του ΕΣΥ τονίζοντας ότι “γίναμε και εμείς κοινωνοί, για άλλη μία φορά, των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτό το νοσοκομείο, το οποίο έχει συσσωρευμένη πείρα, προσωπικό που δουλεύει με αυταπάρνηση και ανθρώπους, οι οποίοι αυτό που κάνουν δεν το κάνουν για τα χρήματα. Η διαφορά που μπορεί να δει ο ελληνικός λαός είναι εμφανής.

Ο ελληνικός λαός βιώνει την κλιμακωτή απομείωση και κατάρρευση του ΕΣΥ. Είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε τις μεγάλες ελλείψεις και τα μεγάλα ζητούμενα για τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο σύστημα, όταν ο κ. Μητσοτάκης το απαξιώνει και στέλνει τον φωνασκούντα υπουργό του να τσακώνεται με τους λειτουργούς Υγείας“.

Συνεχίζουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε “Αυγή” και “Κόκκινο”

Οι εργαζόμενοι σε “Αυγή” και “Κόκκινο” έμαθαν την Παρασκευή ότι θα πληρωθούν τον μισθό Ιουλίου στις… 20 Σεπτεμβρίου. Τα μοναδικά χρήματα που πήραν -επιτέλους, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί ήταν αυτά που αντιστοιχούσαν στο δεύτερο μισό του επιδόματος αδείας.

Στη σχετική απόφαση της συνέλευσής τους οι εργαζόμενοι αναλυτικά ενημέρωσαν πως “μετά από αναμονή σχεδόν ενός μήνα για τη σύναψη ενός ομολογιακού δανείου με το οποίο υποτίθεται ότι θα πληρωνόμασταν, ενημερωθήκαμε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το δάνειο αυτό ακυρώθηκε και μάς δόθηκε ένα νέο χρονοδιάγραμμα το οποίο προβλέπει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων του Ιουλίου μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη και εκείνων του Αυγούστου μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη”.

Άνθρακες, δηλαδή, ο “θησαυρός του ομολογιακού δανείου και νέα αναμονή για την καταβολή των δεδουλευμένων. Η συνέλευση ενημέρωσε επίσης ότι “εκταμιεύει ποσό 2.000 ευρώ για την ενίσχυση συναδέρφων και συναδελφισσών μας που υπάγονται σε σωματεία που δεν διαθέτουν απεργιακό ταμείο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα