Παραστατίδης: Από σχολείο που δεν λειτουργεί θα υποστηρίζεται η αυτόνομη τάξη του Γυμνασίου στη Γαύδο

Διαβάζεται σε 3'
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

“Έχουμε αποδομήσει όλα τα επικοινωνιακά τρικ της Νέας Δημοκρατίας” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Παραστατίδης με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Για επικοινωνιακά τρικ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς έκανε λόγο ο τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης.

Ο κ. Παραστατίδης αναφέρθηκε τόσο στο μέτρο για τα κινητά τηλέφωνα, όσο και στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών αλλά και στην αυτόνομη τάξη του Γυμνασίου στη Γαύδο.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μία βαθιά κρίση. Προσωπικά, δεν είμαι της άποψης να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Όμως, υστερεί αντιπολιτευτικά και αυτό μειώνει την ποιότητα της δημοκρατίας. Το έλλειμμα αυτό το συναντώ στην παιδεία όπου είμαι και τομεάρχης ΠΑΣΟΚ, ενώ εμείς, παρότι είμαστε σε εσωκομματική διαδικασία, έχουμε αναδείξει όλα τα κακώς κείμενα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έχουμε αποδομήσει όλα τα επικοινωνιακά τρικ της ΝΔ”, ανέφερε αρχικά ο κ. Παραστατίδης.

“Η περσινή δέσμευση του υπουργείου παιδείας για ψηφιακή καταγραφή και κατανομή των κενών δεν έγινε πράξη -η διαδικασία έγινε με «μπακαλοτέφτερο» το οποίο προκάλεσε κ τις γνωστές αρρυθμίες. Παρά την ανακοίνωση 10.000 νέων διορισμών από τον πρωθυπουργό, εν τέλει οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις φέτος είναι λιγότεροι από πέρσι. Αυτό οδηγεί σε συγχωνεύσεις τμημάτων και έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα. Η επικοινωνιακή αναφορά σε δήθεν απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση κινητών (η οποία γίνεται και ερώτηση από δημοσκοπικές εταιρίες) ενώ στην πραγματικότητα η μη κατοχή κινητών ισχύει από το 2006 με νόμο της κ. Γιαννάκου, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την αυτόνομη τάξη Γυμνασίου στη Γαύδο,  η οποία θα υποστηρίζεται με διαδικτυακά μαθήματα από το Γυμνάσιο των Σφακίων, ο κ. Παραστατίδης είπε πως το γυμνάσιο Σφακίων δεν λειτουργεί καθώς δεν έχει προσωπικό.

“Χθες το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης με τους δύο μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, τη μητέρα τους και μία από τους εκπαιδευτικούς, την αυτόνομη τάξη του Γυμνασίου στη Γαύδο, η οποία θα υποστηρίζεται με διαδικτυακά μαθήματα από το Γυμνάσιο των Σφακίων. Μόνο που το Γυμνάσιο των Σφακίων δεν λειτουργεί επειδή δεν έχει καθηγητές! Όσο η ΝΔ θα ωραιοποιεί τη δύσκολη και δυσάρεστη πραγματικότητα εις βάρος των πολιτών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το ΠΑΣΟΚ θα είναι απέναντι με τεκμηριωμένο λόγο και στοιχεία ώστε να συνεισφέρει στην πραγματική βελτίωση των συνθηκών και να κάνει τις εναλλακτικές προτάσεις που απαιτούνται για μία πιο προοδευτική παιδεία”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα