Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: “Μου ζήτησε νερό, τσακωθήκαμε και πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα”

Διαβάζεται σε 4'
Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: “Μου ζήτησε νερό, τσακωθήκαμε και πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα”
INTIME

Η αδελφή του θύματος φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη της, ωστόσο λόγω της νοητικής της κατάστασης ενδεχομένως να οριστεί από την Δικαιοσύνη και πραγματογνώμονας για την εξέτασή της.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, η 43χρονη αδελφή του 46χρονου θύματος ως η μόνη ύποπτη για την ανθρωποκτονία του, μέσα στο διαμέρισμα που έμεναν τα δύο αδέλφια που αντιμετώπιζαν νοητική στέρηση, επί της οδού Παλαιολόγου, στη Νέα Σμύρνη.

Στην 43χρονη ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος μέλους της οικογένειάς της, ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Εξεταζόμενη το βράδυ της Παρασκευής, φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη της και να υπέδειξε και το μαχαίρι που χρησιμοποίησε και είχε πλύνει.

Η ίδια εξιστόρησε τα εξής στους αστυνομικούς που με υπομονή την εξέταζαν από χθες το μεσημέρι χωρίς να την πιέσουν και δίνοντάς της τον απαραίτητο χρόνο, ενώ μίλησε μαζί της και ψυχολόγος:

«Είχα βγει έξω το πρωί και όταν γύρισα πίσω, ο αδελφός μου ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και μου ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Τσακωθήκαμε γιατί φώναζε, πήγα στην κουζίνα και πήρα ένα μαχαίρι και το κάρφωσα στην κοιλιά του. Μετά πήρα το μαχαίρι και το έπλυνα και ξαναβγήκα έξω και πήγα σε κάτι γείτονες. Όταν επέστρεψα, πήρα τηλέφωνο στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και τους είπα ότι ο αδελφός μου δεν ανέπνεε».

Βεβαίως, οι αστυνομικοί είχαν ήδη εντοπίσει ευρήματα που πρόδιδαν όσα είχαν συμβεί. Είχε βρεθεί αιματηρό αποτύπωμα στο πόμολο της πόρτας, στον διακόπτη για το φως και είχαν εντοπίσει στο συρτάρι της κουζίνας το μόνο κουζινομάχαιρο που είχε βρεγμένη λαβή, το οποίο υπέδειξε και η ίδια κατά την εξέτασή της ως το όργανο του φόνου.

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναμένονται και τα επίσημα αποτελέσματα, αλλά δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να ληφθεί κανονικά η κατάθεση, εξαιτίας όμως της νοητικής της κατάστασης ενδεχομένως να οριστεί από την Δικαιοσύνη και πραγματογνώμονας για την εξέτασή της.

Το χρονικό του εγκλήματος στη Νέα Σμύρνη

Τα δύο αδέλφια που αντιμετώπιζαν νοητική στέρηση και σε μεγαλύτερο βαθμό η αδελφή του θύματος, έμεναν τα τελευταία χρόνια μόνα τους στο πατρικό τους σπίτι, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Παλαιολόγου στη Νέα Σμύρνη, μετά τον θάνατο και του πατέρα τους, αφού είχε προηγηθεί κάποια χρόνια πριν ο θάνατος της μητέρας τους. Το θύμα εργαζόταν στην καθαριότητα του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ο 46χρονος τις τελευταίες ημέρες χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για κάποιο παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε και προχθές το απόγευμα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει περίοικοι στους αστυνομικούς, άκουσαν φασαρία από το διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Τα δύο αδέλφια δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για τυχόν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Το πρωί της Παρασκευής η 43χρονη κάλεσε την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης και ανέφερε πως ο αδελφός της δεν ανέπνεε και ζήτησε βοήθεια. Στο σημείο μετέβη κοινωνιολόγος που διαπίστωσε πως ο 46χρονος ήταν νεκρός και κάλεσε το ΕΚΑΒ, διασώστες του οποίου διαπίστωσαν πως όντως ήταν νεκρός, είχε όμως και ένα ευδιάκριτο τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα και έτσι κάλεσαν την Αστυνομία.

Ο ιατροδικαστής που έφτασε στο σημείο κατέληξε πως υπήρχαν σαφείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας ενώ το θύμα έφερε και εκδορές στον λαιμό και τα χέρια και έτσι έχουν ληφθεί δείγματα και από την αδελφή του, καθώς ενδεχομένως να προηγήθηκε πάλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα