Παππάς στη ΔΕΘ: “Από το FlyOver, περνάμε στο game over της κοινής λογικής”

Διαβάζεται σε 2'
Παππάς στη ΔΕΘ: “Από το FlyOver, περνάμε στο game over της κοινής λογικής”
SOOC

Σε παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης μίλησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Συνεχίζεται η περιοδεία του Νίκου Παππά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου το μεσημέρι του Σαββάτου μίλησε με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

Κατά την τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Η Θεσσαλονίκη έχει χαρακτήρα ταυτοτικής πρωτεύουσας. Αποτελεί πόλο αναπτυξιακής εσωστρέφειας. Πολλά έργα για την πόλη που είχαν προωθηθεί επί δικής μας κυβέρνησης καθυστερούν σημαντικά. Υπάρχει μια τεράστια ανισοκατανομή των ευρωπαϊκών πόρων. Πόροι που μπορούν να μεταμορφώσουν την Βόρεια Ελλάδα.

Η Θεσσαλονίκη γίνεται ένα νεοφιλελεύθερο πείραμα. Κι από το “flyover” περνάμε στο game over της κοινής λογικής.

Σύντομα θα φέρουμε πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με τις προτάσεις που έχουμε παρουσιάσει. Είναι αδιανόητο η ελληνική Βουλή να μην ξέρει το business plan των servicers. Δικαιούμαστε να ξέρουμε. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τη στεγαστική κρίση με επιδότηση του κόστους στέγης

Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, το θέμα της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον δανεισμό. Μόνο 7 επιχειρήσεις με προσωπικό μέχρι 9 άτομα βρήκαν πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι τράπεζες έχουν υπερκέρδη όχι γιατί υπάρχει τραπεζική επέκταση, αλλά γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά του επιτοκίου δανεισμού με το επιτόκιο καταθέσεων συν τις υπέρογκες χρεώσεις”.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα