Νίκος Παππάς σε ερώτηση του NEWS 24/7: Διαρκής απόπειρα ιστορικού αναθεωρητισμού από τον Μητσοτάκη

Διαβάζεται σε 4'
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο Νίκος Παππάς απαντώντας στο NEWS 24/7 τόνισε ότι η Αριστερά μπορεί να ξαναγίνει κυβερνώσα και υπογράμμισε την ανάγκη να υψωθεί ένα τείχος των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στον ιστορικό αναθεωρητισμό της κυβέρνησης.

Την ανάγκη οι προοδευτικές δυνάμεις να υψώσουν ένα τείχος απέναντι στην προσπάθεια ιστορικού αναθεωρητισμού από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Παππάς. απαντώντας σε ερώτηση του News 24/7 και του Νίκου Γιαννόπουλου κατά την συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι η αριστερά θα μπορέσει να ξαναγίνει κυβερνώσα, γιατί, όπως είπε έχει το ιδεολογικό και στελεχιακό απόθεμα, αλλά και τα στελέχη της έχουν την αίσθηση της ιστορικής ευθύνης, ενώ τόνισε πως ο τρόπος που ο Μάκης Βορίδης κινείται εντός της Νέας Δημοκρατίας, είναι ενδεικτικός της ιδεολογικής μετατόπισης στο κυβερνών κόμμα.

Δείτε την ερώτηση του NEWS 24/7

Η ερώτηση του NEWS 24/7 και του Νίκου Γιαννόπουλου

Ο Μάκης Βορίδης έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι οι ιδέες της Αριστεράς είναι ελαττωματικές και ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Αριστερά δεν θα ξανακυβερνήσει. Με την εικόνα που έχετε τον τελευταίο χρόνο, μήπως τον δικαιώνετε; Πιστεύετε ότι η Αριστερά θα μπορέσει να ξαναγίνει κυβερνώσα;

Η απάντηση του Νίκου Παππά

“Η αριστερά θα μπορέσει να ξαναγίνει κυνβερμώσα γιατί έχει το ιδεολογικό και στελεχιακό απόθεμα. Όλα τα στελέχη της έχουν την αίσθηση της ιστορικής ευθύνης”, ανέφερε ο Νίκος Παππάς χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Το ενδιαφέρον για τον κ. Βορίδη είναι ότι κινείται σαν το ψάρι στο νερό μεσα στη Νέα Δημοκρατία και αυτό είναι ενδεικτικό της ιδεολογικής της μετατόπισης, που η κυβέρνηση επιχειρεί να τυλίξει με ένα περιτύλιγμα κεντρώας αίσθησης, κάτι που δεν ισχύει και θα σας πω γιατί:

Στην επετειακή συνεδρίαση της Βουλής για την απόκατάσταση της Δημοκρατίας,  η ομιλία Μητσοτάκη ήταν προσπάθεια ιστορικού αναθεωριτισμού. Ο Μητσοτάκης είπε ότι η χούντα διέκοψε την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Για την κατάσταση και την πολιτική συνθήκη μέχρι την χούντα, η ανάγνωση του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η Ελλάδα βρισκόταν σε προσπάθεια ανάκαμψης. Όχι. Η Ελλάδα είχε μετεμφυλιακό κράτος, καχεκτική δημοκρατία, πολιτικούς εξόριστους. Το 1961, εκλογές βίας και νοθείας, το 1963 η δολοφονία Λαμπράκη, το 1965 η αποστασία. Η Αριστερά ποτέ δεν θα προσεγγίσει την οικογενειακή ευθύνη αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι περήφανος φορέας μίας πολιτικής παράδοσης. Δεν έχει σημασία η συγγένειά του με τον Κων. Μητσοτάκη. Η αποστασία όμως, οδήγησε στην κατάρρευση της πίστης του λαού μας στους δημοκρατικούς θεσμούς, σε διαρκείς αναταραχές, βραχύβιες κυβερνήσεις και στην δικτατορία. Όλα αυτά είχαν σβήσει από την αφήγηση του κ. Μητσοτάκη και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να σβησουν και από τη συλλογική μνήμη και να τα σχετικοποιήσει. Για να μπορεί ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης να ειναι στην Νέα Δημοκρατία και να είναι στην διοίκηση της κυβέρνησης. Είναι η Νέα Δημοκρατία του ιστορικού αναθεωρητισμού”.

“Και επειδή αυτό το άθλημα το εξασκεί με σύστημα, ο αναθεωρητισμός του φτάνει και στα τελευταία χρόνια. Γιατί αν ρωτήσετε τον κ. Μητσοτάκη τι συνέβη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δεν υπάρχει η τυπική χρεοκοπία του 2010. Δεν υπάρχιε η πτώση του ΑΕΠ κατά 25% μεταξύ 2010-2015. Υπάρχει το πρώτο εξάμηνο του 2015. Δεν υπάρχει η έξοδος από τα μνημόνια, δεν υπάρχει η Συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχει λέει, μία παρένθεση και ένα ατύχημα. Οι προοδευτικές δυνάμεις, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  πρέπει να υψώσουν ένα τείχος απέναντι σε αυτή τη μεθοδευμένη προσπάθεια ιστορικού αναθεωρητισμού που δεν εχει μόνο την αξία του να συγχωρεθούν αμαρτήματα τα οποία γίνανε κατά το μετεμφυλιακό κράτος αλλά θέλει ο κ. Μητσοτάκης να το εργαλειοποιήσει για να δρομολογήσει τις εξελίξεις και να εφαρμόσει το δόγμα Βορίδη, όπως το είπατε, να πάρουν τα μέτρα τους για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά. Δεν θα τους αφήσουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα