Κακοκαιρία “Boris”: Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ευρώπη

Διαβάζεται σε 4'
Πλημμύρες στην Πολωνία
Πλημμύρες στην Πολωνία (AP Photo/Krzysztof Zatycki)

Η κακοκαιρία “Boris” που σαρώνει την Ευρώπη έχει προκαλέσει τον θάνατο 7 ανθρώπων και τεράστιες καταστροφές. Αποκαλυπτικές εικόνες.

Καταστροφικές βροχές και καταιγίδες πλήττουν χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης τις τελευταίες ημέρες, καθώς επελαύνει η κακοκαιρία “Boris”, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 7 ατόμων.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν τη συνέχιση των φαινομένων και αύριο, Δευτέρα (16/9).

 

Στη Ρουμανία πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Γκαλάτι στα νοτιοανατολικά της χώρας ενώ από τις πλημμύρες έχουν επηρεαστεί τουλάχιστον 5.000 νοικοκυριά.

Στη Σλοβακία, η πρωτεύουσα Μπρατισλάβα έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Στην Τσεχία τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται και πάνω από 50.000 κατοικίες έχουν μείνει από το Σάββατο (14/9) χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Περιοχές της χώρας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση μερικών εξ αυτών.

Στην Πολωνία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περίπου 1.600 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η στάθμη των υδάτων στα ποτάμια της περιοχής Κλόντζκο στα νοτιοδυτικά, ξεπέρασαν κατά πολύ τα φυσιολογικά επίπεδα, προκαλώντας πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές. Περίπου 17.000 νοικοκυριά στην επαρχία αυτή έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ σε κάποιες περιοχές δεν λειτουργούσαν οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Στην Γερμανία, η Βαυαρία και η Σαξονία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο προβλημάτων, καθώς το κύμα κακοκαιρίας κινείται προς τα ανατολικά και αναμένεται από το βράδυ να φέρει ακόμη πιο έντονες βροχοπτώσεις στην Βαυαρία και στην Σαξονία, όπου η νεροποντή έχει αρχίσει από το πρωί. Ο ποταμός Έλβας έχει τεθεί στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο υπερχείλισης, καθώς η στάθμη των υδάτων του ανεβαίνει και λαμβάνονται ήδη μέτρα για την προστασία των γύρω περιοχών.

Στην Κάτω Αυστρία ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση άντλησης υδάτων από υπόγειο. Το κρατίδιο έχει στο μεταξύ χαρακτηριστεί «περιοχή καταστροφής». Οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και η πυροσβεστική χρησιμοποιεί φουσκωτές λέμβους προκειμένου να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους εγκλωβισμένους. Στην Βιέννη, η οποία συνορεύει με την Κάτω Αυστρία, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο τμήμα της πόλης και απειλούνται με υπερχείλιση το κανάλι του Δούναβη και ο ποταμός Wien.

Φωτογραφίες και βίντεο από τις καταστροφικές πλημμύρες

  • Ρουμανία

Κακοκαιρία Boris
H κακοκαιρία Boris πλήττει τη Ρουμανία (Romanian Emergency Services - ISU Galati via AP)
  • Αυστρία

  • Τσεχία

Πλημμύρες στην Τσεχία
Πλημμύρες στην Τσεχία EPA/MARTIN DIVISEK
Κακοκαιρία Boris στην Τσεχία
Κακοκαιρία Boris στην Τσεχία (AP Photo/Petr David Josek)
Κακοκαιρία Boris στην Τσεχία
Κακοκαιρία Boris στην Τσεχία (AP Photo/Petr David Josek)

Πολωνία

Πλημμύρες στην Πολωνία
Πλημμύρες στην Πολωνία (AP Photo/Krzysztof Zatycki)

Πλημμύρες στην Πολωνία
Πλημμύρες στην Πολωνία EPA/Maciej Kulczynski POLAND OUT

Σλοβακία

Γερμανία

Γέφυρα καταρρέει στη Γερμανία λόγω της στάθμης του νερού
Γέφυρα καταρρέει στη Γερμανία λόγω της στάθμης του νερού (AP Photo/Markus Schreiber)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα