Τότεναμ – Άρσεναλ 0-1: Πήρε το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου και έστειλε μήνυμα στη Σίτι

Διαβάζεται σε 2'
Τότεναμ – Άρσεναλ 0-1: Πήρε το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου και έστειλε μήνυμα στη Σίτι
Associated Press

Η Άρσεναλ επέστρεψε στις επιτυχίες με εντυπωσιακό τρόπο, με τον Γκάμπριελ να υπογράφει με κεφαλιά την εκτός έδρας νίκη τη με 1-0 επί της συμπολίτισσας Τότεναμ και να την ανεβάζει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το παραδοσιακό ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου βάφτηκε κόκκινο. Με σκόρερ τον Γκάμπριελ στο 64ο λεπτό, η Άρσεναλ επιβλήθηκε με 1-0 της Τότεναμ το απόγευμα της Κυριακής (15/9) στο “Tottenham Hotspur Stadium” και πανηγύρισε την τρίτη νίκη της στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της φετινής Premier League, που την ανέβασε στην 2η θέση της βαθμολογίας και στο -2 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Όπως γράφει το SPORT24, το πρώτο μέρος είχε γρήγορο ρυθμό και ήταν αρκετά ισορροπημένο (5-5 οι τελικές, 0.42-0.41 τα xgoals), ωστόσο λίγες ήταν οι μεγάλες φάσεις, με το ματς να σημαδεύεται από τις ατελείωτες μονομαχίες που οδήγησαν τον διαιτητή να δείξει επτά κίτρινες κάρτες, τις περισσότερες που έχουν βγει ποτέ σε πρώτο μέρος αγώνα της Premier League.

Με τον αγώνα να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί ήταν η ομάδα του Αρτέτα εκείνη που έλυσε το γρίφο μπροστά στην αντίπαλη εστία στο 64ο λεπτό, με τον Γκάμπριελ να πετάγεται εντυπωσιακά στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Σακά και να εκτελεί τον Βικάριο.

Το γκολ αυτό επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να παίξουν στη συνέχεια για να το υπερασπιστούν και έδωσαν χώρο στην Τότεναμ, με την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου να δημιουργεί φάσεις αλλά να της λείπει η πολύ μεγάλη στιγμή, για να φτάσει έτσι το φινάλε που έφερε την δεύτερη διαδοχική ήττα της στο πρωτάθλημα.

Φινάλε που έδωσε το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο της Άρσεναλ, με τους κανονιέρηδες να αφήνουν πίσω τους την εντός έδρας ισοπαλία με την Μπράιτον και να ανεβαίνουν στην 2η θέση, έχοντας μπροστά τους το ντέρμπι κορυφής με την Μάντσεστερ Σίτι στο “Έτιχαντ” την ερχόμενη Κυριακή (22/9).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Φαν ντε Φεν, Ουντότζι, Κουλουσέβσκι, Μπεντανκούρ (68′ Σαρ), Μάντισον (80′ Βέρνερ), Τζόνσον (68′ Όντομπερτ), Σολάνκε, Σον

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκαμπριέλ, Τίμπερ, Πάρτεϊ, Ζορζίνιο, Τροσάρ (80′ Ζεσούς), Σακά (86′ Νουανέρι), Χάβερτς, Μαρτινέλι (80′ Στέρλινγκ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα