Κεφαλονιά: Τραυματισμός τριών γυναικών κατά την επιβίβαση σε αεροπλάνο

Διαβάζεται σε 2'
Κεφαλονιά: Τραυματισμός τριών γυναικών κατά την επιβίβαση σε αεροπλάνο
Το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς ISTOCK

Τρεις γυναίκες με κινητικά προβλήματα τραυματίστηκαν ελαφρώς στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς κατά τη διαδικασία επιβίβασης. Η ανακοίνωση της Fraport.

Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή (15/9), στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς όταν τρεις επιβάτιδες που είχαν κινητικά προβλήματα και ταξίδευαν για Αθήνα ζήτησαν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος με καροτσάκι και αναβατόριο.

Όταν αυτό είχε φθάσει σχεδόν στο ύψος της πόρτας εισόδου στο αεροσκάφος, μπατάρισε από τη μια μεριά με μεγάλη δύναμη.

Οι δυο κυρίες κατάφεραν να κρατηθούν, η τρίτη όμως έπεσε στην πίστα του αεροδρομίου μαζί με το καροτσάκι και τραυματίστηκε.

Και τις τρεις παρέλαβε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως ο τραυματισμός τους δεν ήταν σοβαρός.

Η ανακοίνωση της Fraport για το περιστατικό

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου», το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση και λειτουργία της Fraport Greece, σημειώθηκε περιστατικό τραυματισμού κατά τη διάρκεια της επιβίβασης τριών επιβατών με μειωμένη κινητικότητα, σε πτήση με προορισμό την Αθήνα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου και οι ομάδες ασφαλείας, καθώς και η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (Μ.Α.Ε.Δ.Υ), ενεργοποιήθηκαν άμεσα, παρέχοντας πρώτες βοήθειες στους επιβάτες. Παράλληλα, κλήθηκε ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τους επιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση.

Η Fraport Greece βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών, εξασφαλίζοντας την άμεση παροχή βοήθειας και υποστήριξης, ενώ οι υπηρεσίες του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» συνεργάζονται στενά με τις αρμόδιες αρχές και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για τη διερεύνηση των αιτιών του περιστατικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα