Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης

Διαβάζεται σε 4'
Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης
Ο Ντίνος με τη Σμαράγδα Καρύδη PAPADAKIS PRESS

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Ντίνος Καρύδης. Η σπουδαία πορεία του.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της, επίσης ηθοποιού, Τζούλιας Αργυροπούλου.

Η είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, μέσα από ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο διαδίκτυο.

«Αγαπημένε μου φίλε καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθιά οικογενειακή φιλία. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστείρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπάμε πάντα και θα σε αποχαιρετήσουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου.. Καλό ταξίδι λατρευτέ μας Ντινάκο και θερμά συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..», γράφει στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η σπουδαία πορεία του Ντίνου Καρύδη

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών όπου και αρίστευσε.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο με τον πρωτοποριακό θίασο της Δωδεκάτης Αυλαίας στο έργο του Γ. Ανδρίτσου “Το σαλιγκάρι”, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γιαννίση. Την ίδια περίοδο, συμμετείχε στην εμβληματική παράσταση Χατζιδάκι – Αργυράκη – Χορν, “Οδός ονείρων”, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού.

Με την αποστράτευσή του από το 1966 μέχρι το 1982, συνεργάστηκε με τους περισσότερους θιάσους της τότε θεατρικής Αθήνας.

Το 1983 μαζί με την Τζούλια Αργυροπούλου -σύζυγό του- και άλλους εραστές της νεότερης Ελληνικής Δραματουργίας, ίδρυσαν την “Ελεύθερη Αυλαία“. Στην εικοσαετή και πλέον πορεία της η “Ελεύθερη Αυλαία” παρουσίασε με επιτυχία στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιφέρεια, έργα σημαντικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.

Ο Ντίνος Καρύδης έγινε επίσης γνωστός και από τις συμμετοχές του σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, καθώς και από τους ρόλους του σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες, μερικές από τις οποίες ήταν “Η Αλίκη στο ναυτικό”, “Υπάρχει και φιλότιμο”, “Διπλοπενιές”, “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”, “Υπολοχαγός Νατάσσα” και πολλές ακόμη.

Η γνωριμία μάλιστα με τη σύζυγό του έγινε στην ταινία “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”, όπου έπαιζαν τότε και οι δύο.

Εκτός από ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου, ήταν κ ένας εκ των μεγάλων της μεταγλώττισης. Μερικά από τα προγράμματα στα οποία ακούστηκε η φωνή του ήταν “Το μικρό σπίτι στο λιβάδι”, “Σεβάχ ο θαλασσινός”, “Το μυστήριο του χρυσού πιθήκου” και “Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες”.

“Αν δεν ήταν η Σμαράγδα, δεν θα είχα ούτε για το νοίκι”

Ο Ντίνος Καρύδης ήταν πατέρας της, επίσης δημοφιλούς, ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη.

Σε προ ετών συνέντευξή του, ο Ντίνος Καρύδης αναφέρθηκε στην κόρη του, Σμαράγδα, και τόνισε πως είναι πολύ τυχερός που την έχει στο πλάι του.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά, εκείνη ήταν που βρέθηκε στο πλευρό του και τον βοήθησε ακόμα και στα οικονομικά του προβλήματα.

“Η Σμαράγδα είναι βράχος δίπλα μου. Αν δεν ήταν εκείνη, δεν θα είχα αυτή τη στιγμή ούτε τηλέφωνο να μιλήσω. Δεν θα είχα ούτε για το νοίκι. Ευτυχώς, η Σμαράγδα μας βοηθάει”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πριν δύο χρόνια, ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Mega Καλημέρα” είχε αναφερθεί στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε το 2018, όταν υπέστη καρδιακό επεισόδιο και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα, κάτι που του προκάλεσε κινητικά προβλήματα, τα οποία το 2022 ξεπερνούσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα