ΗΠΑ: Οι Μυστικές Υπηρεσίες πυροβόλησαν ένοπλο κοντά στη λέσχη γκολφ του Τραμπ

Διαβάζεται σε 3'
ΗΠΑ: Οι Μυστικές Υπηρεσίες πυροβόλησαν ένοπλο κοντά στη λέσχη γκολφ του Τραμπ
Πυροβολισμοί κοντά σε λέσχη γκολφ στη Φλόριντα Associated Press

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο Trump International Golf Club, όπου βρισκόταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Συνελήφθη ύποπτος άνδρας. Το μήνυμά του μετά το περιστατικό.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα κοντά στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach στη Φλόριντα, όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ, δύο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Πενσιλβάνια.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας, Στίβεν Τσανγκ, “ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής μετά από τους πυροβολισμούς στην περιοχή του”.

FILE - The motorcade for President Donald Trump arrives at Trump International Golf Club, Feb. 15, 2020, in West Palm Beach, Fla. (AP Photo/Alex Brandon, File)

Το γήπεδο γκολφ είχε κλείσει μερικώς για τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς έπαιζε και οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών βρίσκονταν μερικά μέτρα μπροστά του όταν παρατήρησαν ένα άτομο με πυροβόλο όπλο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το άτομο φάνηκε να σπρώχνει την κάννη του όπλου μέσα από τη γραμμή του φράχτη και τότε οι πράκτορες πυροβόλησαν, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Υπάρχουν αρκετές περιοχές περιμετρικά του Golf Club όπου οι παίκτες είναι ορατοί από τη γραμμή του φράχτη και χαρακτηριστικό είναι το ότι φωτογράφοι μπορούσαν να εντοπίζουν τον Τραμπ όταν έπαιζε γκολφ ως πρόεδρος.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη συγκέντρωση χρημάτων λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο Τραμπ είπε: “Υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή μου, αλλά πριν οι φήμες αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, ήθελα να ακούσετε πρώτα αυτό: ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!“.

Τίποτα δεν θα με καθυστερήσει. Δεν θα υποχωρήσω ΠΟΤΕ!“, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος.

Σύμφωνα με το CNN,  το γήπεδο όπου έπαιζε γκολφ ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε αμέσως. Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε στο X ότι συνεργάζεται με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Palm Beach για να διερευνήσει το περιστατικό, που υπολογίζεται ότι σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2 μ.μ.

Συνελήφθη ύποπτος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το CNN, συνελήφθη ύποπτος για το παραπάνω περιστατικό, ο οποίος πιστεύεται ότι είχε ως στόχο του τον Ρεπουμπλικανό μεγιστάνα.

Δημοσιογράφος του αμερικανικού μέσου μετέδωσε ότι “οι δυνάμεις της Μυστικής υπηρεσίας εντόπισαν την κατεύθυνση των πυροβολισμών και ανταπέδωσαν τα πυρά στον ένοπλο, ο οποίος τράπηκε σε φυγή. Μάρτυρες περιέγραψαν τον φερόμενο δράστη και έκαναν λόγο για ένα όχημα, το οποίο φαίνεται πως έχει ήδη εντοπίσει και σταματήσει για έλεγχο η Αστυνομία”.

“Στην περιοχή των πυροβολισμών πηγές αναφέρουν ότι βρήκαν ένα σακίδιο πλάτης και ένα ημιαυτόματο τουφέκι καθώς και μία κάμερα GoPro” πρόσθεσε.

Η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε λίγη ώρα αργότερα από το περιστατικό ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών, έχουν ενημερωθεί και οι δύο και θα ενημερώνονται συνεχώς για την έρευνα. Δήλωσαν “ανακουφισμένοι” που ο Τραμπ είναι ασφαλής.

Με ανάρτησή της η Κάμαλα Χάρις τόνισε ότι “η βία δεν έχει θέση στην Αμερική”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα