Πόσα κιλά έχεις πάρει όταν αρχίσει να σε σφίγγει το παντελόνι σου

Διαβάζεται σε 2'
Πόσα κιλά έχεις πάρει όταν αρχίσει να σε σφίγγει το παντελόνι σου
Τα κιλά της διαφοράς μεταξύ των μεγεθών ενός ρούχου είναι από 4 έως 7. iStock

Υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχουν το βάρος τους μέσω ενός παντελονιού Πόσα κιλά είναι η διαφορά από νούμερο σε νούμερο;

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καθημερινή σχέση με τη ζυγαριά τους, άλλοι την επισκέπτονται πολλάκις μέσα στην ίδια την ημέρα και ορισμένοι δεν έχουν καν σχετική συσκευή στο σπίτι. Καταλαβαίνουν σε ποια φάση είναι τα κιλά τους από τα παντελόνια τους.

Ξέρατε ωστόσο, πόσα κιλά έχουμε πάρει αν ένα άνετο έχει αρχίσει να μας σφίγγει;

Όπως λέει στο NEWS 24/7 η διατροφολόγος Αναστασία Μακρή «πρέπει να ζυγιζόμαστε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ή το αργότερο, μια φορά στις δυο εβδομάδες. Όταν θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του βάρους μας, η ζυγαριά πρέπει να γίνεται σύμμαχος. Όχι εχθρός. Παρακολουθούμε το βάρος, αλλά δεν ζυγιζόμαστε εμμονικά κάθε μέρα.

Τα υγρά του σώματος αλλάζουν, μπορεί μια μέρα να φάτε όσπρια και να πρηστείτε και την άλλη να έχετε φάει ψάρι που είναι ελαφρύ. Αυτά σημαίνουν plus-minus ένα κιλό στο ζύγισμα.

Αν περιμένουμε να μας στενέψει το τζιν, σημαίνει πως έχουμε πάρει 4 κιλά. Αυτή είναι η διαφορά από νούμερο σε νούμερο».

Αντιλαμβάνεστε πως άλλο είναι να θέλουμε να ξεφορτωθούμε 1-2 κιλά και άλλο 4 ή 5 ή 6 ή 7, διαφορά που υπάρχει από μέγεθος σε μέγεθος άλλων ειδών ρουχισμού -δεδομένης πάντα και της ‘γραμμής’ τους.

Ρόλο παίζει πού βρίσκεται η λιποαποθήκη του κάθε ανθρώπου (γλουτοί ή κοιλιά ή χέρια). Όσοι όμως, αποθηκεύουμε λίπος στους γλουτούς ή την κοιλιά, νιώθουμε πιο εύκολα πως κάτι έχει ξεφύγει, όπως προσπαθούμε να βάλουμε ένα τζιν και πολύ περισσότερο, να το κουμπώσουμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα