Κολωνία: Από βόμβα σε είσοδο νυχτερινού κέντρου η έκρηξη – Μια τραυματίας

Διαβάζεται σε 2'
Κολωνία: Από βόμβα σε είσοδο νυχτερινού κέντρου η έκρηξη – Μια τραυματίας
Εικόνα αρχείου Istock

Από ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού σε είσοδο νυχτερινού κέντρου σημειώθηκε η έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας. Μια γυναίκα τραυματίστηκε ενώ σημειώθηκαν υλικές ζημιές, που, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Μεγάλος συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Κολωνίας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρα (16/9) στην Hohenzollernring, την διάσημη λεωφόρο που γίνονται τα πάρτι της πόλης.

Η έκρηξη συνέβη λίγο μετά τις 6 το πρωί, όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε στην είσοδο ενός εστιατορίου και του Vanity Club. Το κτίριο φιλοξενεί επίσης γραφεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της εφημερίδας BILD, η περιοχή ανάμεσα στο Rudolfplatz και το Friesenplatz παραμένει αποκλεισμένη, και η αστυνομία έχει καλέσει τους πολίτες να την αποφεύγουν.

Μια καθαρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Παράλληλα σημειώθηκαν υλικές ζημιές, κατέρρευσαν πλάκες οροφής στην είσοδο του κτιρίου, ενώ έσπασαν και τζάμια.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δήλωσε στην εφημερίδα BILD: «Αυτό είναι τρομοκρατία στην Κολωνία. Κάποιος πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, παρόλο που έβλεπε ότι υπήρχαν άνθρωποι. Υπολογίζω ότι η ζημιά αγγίζει τις 100.000 ευρώ».

Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και αναμένονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα