Το νέο τραγούδι της Ιουλίας Καραπατάκη αποκλειστικά στο NEWS 24/7

Διαβάζεται σε 3'
Το νέο τραγούδι της Ιουλίας Καραπατάκη αποκλειστικά στο NEWS 24/7
STILL ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ

Το τραγούδι της Καραπατάκη αποτελεί μέρος του σάουντρακ του ντοκιμαντέρ “Dourgouti Town” του Δημήτρη Μπαβέλλα, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 26 Σεπτεμβρίου.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, το ντοκιμαντέρ “Dourgouti Town” του Δημήτρη Μπαβέλλα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και εκτός από ταινία, έχουμε και τραγούδι. Από σήμερα. Από την Ιουλία Καραπατάκη.

Τραγούδι για να προϋπαντήσει την επί οθόνης αποθέωση της συνοικίας του Δουργουτίου από τον σκηνοθέτη γέννημα-θρέμμα της περιοχής.

“Τα Καφενεία” είναι μία σύνθεση του Άγη Παπαπαναγιώτου που υπογράφει και τη μουσική για το σάουντρακ του ντοκιμαντέρ. Ο Άγης έχει ξαναγράψει για την Ιουλία και παλιότερα (το κομμάτι “Της Μνήμης το μαχαίρι” είναι σε δικιά του μουσική) και τώρα ετοιμάζουν μαζί τον πρώτο τους δίσκο.

Το βιντεοκλίπ ξεκινάει με τη φωνή του τραμ να μιλάει για κάποιον “Νέο Κόσμο” -αλλά οι ντόπιοι ξέρουν καλύτερα που θα κατέβουν.  Μέσα στα 5 λεπτά του περνάνε πλάνα και ατάκες από την ιστορική συνοικία, όπως ο Μπαβέλλας την απαθανάτισε για τις ανάγκες της ταινίας.

Παλιές πολυκατοικίες, καφενεία ξεχασμένα, δρόμοι, παλιοί κάτοικοι, γνωστοί και άγνωστοι, όλοι συνθέτουν τον μικρόκοσμο του Δουργουτίου, μίας συνοικίας που άλλαξε όνομα και φυσιογνωμία με τα χρόνια.

STILL ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ

Όσοι έχουμε την τύχη να έχουμε δει το ντοκιμαντέρ, καταλαβαίνουμε ότι απ’ το βιντεοκλίπ δεν περνάει ούτε το 1% από το υλικό της ταινίας. Ναι, εμφανίζεται ελάχιστα η Χαρούλα Αλεξίου, ναι εμφανίζεται ο “περιπλανώμενος”, Στάθης Κοκκόρης, αλλά πόσα ακόμη μένουν απ’ έξω, θέλει δέκα σελίδες για να τα πούμε. Από την ιστορία πίσω από το “Μπλόκο του Φάρου/Δουργουτίου” των Γερμανών μέχρι το πώς γυρίστηκε εκεί η “Μαγική Πόλη” του Κούνδουρου. Και πόσα ακόμη που καλό θα ήταν να μην τα αναφέρουμε προς το παρόν, τα σπόιλερ δεν τα αγάπησε κανείς.

Το τραγούδι, λοιπόν, που ερμηνεύει η Ιουλία Καραπατάκη γράφτηκε αποκλειστικά για το “Dourgouti Town”, είναι σε στίχους του Δημήτρη Μπαβέλλα και είναι αυτό:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας
Μοντάζ: Νίκος Καλλιπολίτης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου

Στο ρόλο του Περιπλανώμενου ο Στάθης Κόκκορης

Eμφανίζονται και παίζουν οι Μουσικοί:

Τραγούδι: Ιουλία Καραπατάκη
Μπουζούκι: Άγης Παπαπαναγιώτου
Κιθάρα: Σωτήρης Τσόγκας
Μπαγλαμάς; Σταύρος Τσαντές

Εμφανίζονται ακόμα από πλάνα του ντοκιμαντέρ οι:
Χάρις Αλεξίου, Εύα Βόγλη, Δημήτρης “Κρόιφ” Γρίβας, Χρήστος Καλμούτης, Θεανώ Μεταξά, Τάκης Μπουρμάς, Βαγγέλης Ντερμιτζόγλου, Σοφία Στάθη

To κομμάτι ηχογραφήθηκε στο στούντιο “Summit Music House”.

(c) 2024

Info:

Το ντοκιμαντέρ «Dourgouti Town» του Δημήτρη Μπαβέλλα θα βρίσκεται από 26 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους.
Αθήνα:

-Κινηματογράφος Μικρόκοσμος / Mikrokosmos Cinema

Πέμπτη 26/9: 21:45 (μετά την προβολή ακολουθεί Q&A και Λαϊκό Γλέντι),

Παρασκευή 27/9: 20:15,

Σάββατο 28/9: 20:15,

Κυριακή: 29/9: 18:30,

Δευτέρα 30/9: 18:30,

Τρίτη 1/10: 18:30,

-DIANA Cinema

Θεσσαλονίκη:

-Θερινό Απόλλων-Apollon Open Air Cinema

-Cine Βακούρα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα