Survivor: Η “σκληρή καρύδα”, η καταδρομέας-φαβορί και η demi-sec αποχώρηση

Διαβάζεται σε 6'
Survivor: Η “σκληρή καρύδα”, η καταδρομέας-φαβορί και η demi-sec αποχώρηση
Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην πρεμιέρα του φετινού Survivor ΣΚΑΪ

Το Survivor του 2024 έκανε πρεμιέρα με αλλαγές, μπαράζ εξελίξεων, αγωνίσματα, ψηφοφορίες, εντάσεις και την πρώτη αποχώρηση που δεν μοιάζει με τις άλλες.

Το ΣΚΑΪ αποφάσισε να μείνει πιστό στη συνήθεια που λέγεται Survivor, μολονότι τα νούμερα της τηλεθέασης δεν πλησίασαν στα επιθυμητά την περασμένη σεζόν. Μάλλον για αυτό οι καθ’ ύλην αρμόδιοι προέβησαν σε κάποιες αλλαγές.

Όπως είπε ο Γιώργος Λιανός «το φετινό Survivor επιστρέφει στις ρίζες του. Τι σημαίνει αυτό; Survivor, Surviving means… επιβιώνω. Το ένστικτο της επιβίωσης θα πρέπει να το οξύνετε σιγά σιγά».

Διευκρίνισε πως το παιχνίδι θα είναι ατομικό και συνάμα ομαδικό, ωστόσο «φέτος ποντάρουμε πάρα πολύ στα ομαδικά παιχνίδια. Θα χρειαστεί συνεργασία και καθοδήγηση. Κάποιος αναγκαστικά πρέπει να βγει μπροστά».

«Είμαι πολύ σκληρή καρύδα, ήλθα να αδυνατίσω»

Οι 18 παίκτες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, τους Τίγρεις (με τις κίτρινες μπαντάνες) και τους Αετούς (με τις πράσινες μπαντάνες). Όλοι συστήθηκαν στο κοινό και μεταξύ όσων ειπώθηκαν, ξεχώρισε το «είμαι πολύ σκληρή καρύδα» της TikToker, Εκατερίνα Λιτβίβονα. Εξήγησε πως ασχολείται αποκλειστικά με το TikTok και στην ερώτηση τι θα της λείψει, είπε «το κινητό μου και το TikTok. Θα ήθελα να τραβήξω αυτήν την εικόνα που βλέπω μπροστά μου, τον ωκεανό και να τα ανεβάσω. Είναι πολύ stylish. Θα μου λείψει και η γάτα μου, η Μίσκα, όπως και ο ελληνικός άνδρας μου».

Τι πήγε να κάνει στο Survivor; «Να αδυνατίσω».

Σε πρώτη φάση φαίνεται να ξεχώρισε και ο Στέφανος Βλάχος, 20χρονος νοσηλευτής «πάνω στο ψυχιατρικό κομμάτι», με ενεργούς λογαριασμούς σε Instagram (Stefanosvlxx) και TikTok (Stefanosvlxx) και περιεχόμενο με το οποίο όπως λέει, προκαλεί τους haters.

«Δεν καταλαβαίνω την κακή συμπεριφορά απέναντι στη φυλή μου»

H 23χρονη Παρασκευή Κερασιώτη ασχολείται με το μόντελινγκ (είχε πάρει μέρος και στο GNTM του 2020 και ήταν φιναλίστ) και όπως είπε, ως παιδί ζούσε το Survivor «ως άνθρωπος που προέρχομαι από πολύ φτωχή οικογένεια. Πολύ πιο παλιά δεν ζούσαμε όπως τώρα, αλλά σε συνθήκες τύπου του παιχνιδιού αυτού. Όταν έφτασαν την πρώτη μέρα στο νησί, είπα ‘βρίσκομαι στη φύση μου’. Είχα μια οικογένεια με αρχές και αξίες. Δυστυχώς έχω χάσει τον πατέρα μου (το 2021). Είναι κάτι πολύ δύσκολο για εμένα. Ακόμα δεν έχω βρει τα πατήματα μου.

Έχω περάσει πάρα πολύ δύσκολα. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που υπήρχε και ακόμα και σήμερα υπάρχει η κακή συμπεριφορά απέναντί μου και σε άλλους ανθρώπους της φυλής μου.

Αν δεν γνωρίσεις τον άλλον, τα βιώματα του δεν μπορείς να τον κρίνεις. Γενικά δεν θεωρώ πως πρέπει να κρίνεις κάποιον σε αυτήν τη ζωή. Στόχος μου στο Survivor είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ, για να προσφέρω στη μητέρα μου μια καλύτερη ζωή».

Το επάγγελμα της Γεσθημανής την έχρισε αυτομάτως φαβορί

Όπως αποκάλυψε η 36χρονη Γεσθημανή, είναι καταδρομέας. Έχει 17 χρόνια προϋπηρεσίας ως υπαξιωματικός ειδικών δυνάμεων και 4 χρόνια εμπειρίας ως εκπαιδεύτρια στις σχολές των ειδικών δυνάμεων.

Κατετάγη δεύτερη σε αγώνες ανάμεσα σε όλες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, σε διαδρομή 22 χιλιομέτρων με φορτίο 20 κιλών. Είχε μόλις αποθεραπευτεί από επέμβαση στον αστράγαλο, όπου τοποθετήθηκαν λάμες για να αποκατασταθεί το τραύμα που υπέστη σε ατύχημα.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ “ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ”

Πριν καλά καλά ‘ζεσταθούν’ οι κάμερες, άρχισε η πρώτη δοκιμασία με τους Survivors να διεκδικούν τη φωτιά που ήταν ζωτικής σημασίας για το πρώτο βράδυ στον Άγιο Δομίνικο. Νικητές ήταν οι Τίγρεις που επικράτησαν και στο αγώνισμα επάθλου για τις πρώτες προμήθειες (αλεύρι, ρύζι, λάδι). Κάπως έτσι άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες στους «πράσινους», ωστόσο το πρώτο «δεν θέλω να συνεχίσω» ακούστηκε από τους νικητές πριν συμπληρωθεί 24ωρο.

Η Γεσθημανή ομολόγησε πως θέλει να αναλάβει αρχηγικά καθήκοντα, με τους συμπαίκτες της να συζητούν επί των ηγετικών της ικανοτήτων αφότου ολοκλήρωσαν την κατασκευή της καλύβας -θέμα που προκάλεσε διαφωνίες ένθεν κι ένθεν.

Μεταξύ άλλων στην άλλη ομάδα, τους Αετούς οι παίκτες έλεγαν ότι «δεν είναι αρχηγός. Είναι δυναμική. Έχει τρομερές γνώσεις. Αν έχεις βήμα και πάτημα και μπορείς να βοηθήσεις στη συμβίωση εννοείται πως πρέπει να κάνεις ένα βήμα μπροστά. Είναι πολύ ωραία τύπισσα. Δεν το «παίζει» αρχηγός. Έχει θετικά στοιχεία. Μπορεί να το κάνει».

Οι συμπαίκτες της είχαν κάποιες ενστάσεις, με πρώτον τον 38χρονο γυμναστή, Τάσο.

Η Γεσθημανή είπε ενώπιον όλων πως «είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες. Είμαστε 9 διαφορετικοί χαρακτήρες. Θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά όσοι έχουν γνώσεις. Τώρα είμαστε και λίγο πιο πιεσμένοι γιατί δεν έχουμε συστηθεί και δεν έχουμε κοιμηθεί. Είναι λογικό να υπάρχει αντιπαράθεση».

Ο Τάσος σχολίασε σε cue ότι «κάποια πράγματα έχουν αρχίσει να διαχωρίζονται. Δεν είμαι άνθρωπος της δημοσιότητας, που να ψάχνω τη δημοσιότητα. Μου αρέσει πολύ να βοηθώ και να κάνω το καλύτερο για τους συμπαίκτες και την ομάδα μου, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως θα έχω την προβολή».

Μπροστά σε όλους είπε ότι δεν θα ήταν τίμιο να είναι στην ομάδα και απλά να υπάρχει, επειδή βλέπει πως «το θέμα συμπεριφοράς μπορεί να γίνει βαρίδι στα πόδια σας, κατάλαβα ότι δεν μου ταιριάζει αυτό το παιχνίδι. Το νιώθω. Είναι απόφαση μου να αποχωρήσω μετά το επόμενο αγώνισμα».

Σε cue πρόσθεσε ότι έχει δυο κόρες για τις οποίες είναι πολύ υπερήφανος «και επειδή θέλω κι εκείνες να είναι υπερήφανες για εμένα σκέφτομαι να κάνω το αγώνισμα και να αποχωρήσω από ένα παιχνίδι που θεωρώ ότι οι άνθρωποι δεν είναι αυτό που δείχνουν και αυτό που φαίνονται. Και δυστυχώς είναι κρίμα. Όσο περισσότερο το σκέφτομαι, δεν ταιριάζω».

Όταν ήλθε η ώρα να ψηφίσουν οι παίκτες ονομαστικά τον αρχηγό του, οι Τίγρεις (κίτρινοι) προτίμησαν τον 31χρονο ηλεκτροσυγκολλητή μετάλλων, Γιάννης και οι Αετοί (πράσινοι) την 34χρονη γυμνάστρια, Έλενα. Ακολούθως, οι κάπτεν άναψαν τις δάδες των συμπαικτών τους, εξαιρουμένων της Εκατερίνα και της 23χρονης marketing director, Μαρίας που ήταν οι πρώτες υποψήφιες προς αποχώρηση -κατόπιν ψηφοφορίας.

Η σχετική δοκιμασία ανέδειξε νικήτρια την Μαρία και αφότου η Εκατερίνα αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες της, έλαβε γράμμα το οποίο την ενημέρωνε ότι θα περάσει το επόμενο διάστημα μόνη σε ένα απομακρυσμένο νησί. Θα έχει στη διάθεση της μόνο ό,τι περιέχει το κιβώτιο που της παραδόθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα