Τέλος στα ιστορικά τάπερ; Στα πρόθυρα πτώχευσης η εταιρία

Διαβάζεται σε 2'
Τέλος στα ιστορικά τάπερ; Στα πρόθυρα πτώχευσης η εταιρία
Istock

Η εταιρεία Tupperware Brands αναμένεται να καταθέσει αίτημα πτώχευσης. Το χρέος, οι δυσκολίες και τα σχέδια για το μέλλον.

Η Tupperware Brands πρόκειται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης ακόμη και εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι οποίες δεν κατονομάζονται, η εταιρεία σχεδιάζει να μπει σε δικαστική προστασία αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της και ήδη έχει προσλάβει για τον σκοπό αυτό νομικούς και οικονομικούς συμβούλους.

Με την ανακοίνωση της είδησης οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν με πτώση 57%.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1946 από τον χημικό Έρλ Τάπερ και η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950, καθώς οι γυναίκες της μεταπολεμικής γενιάς οργάνωναν “Tupperware πάρτι” στα σπίτια τους για να πουλήσουν δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, αναζητώντας ενδυνάμωση και ανεξαρτησία.

Η πανδημία του COVID-19 έδωσε μια ώθηση στις πωλήσεις, καθώς οι οικογένειες που έμεναν στο σπίτι μαγείρευαν περισσότερο και είχαν πολλά περισσεύματα φαγητού. Ωστόσο, οι πωλήσεις έχουν σημειώσει πτώση τους τελευταίους μήνες.

Οι προετοιμασίες για πτώχευση έρχονται μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της σχετικά με το πώς θα διαχειριστούν ένα χρέος άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Tupperware δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Τον Μάρτιο, η εταιρεία είχε προειδοποιήσει ότι δεν ήταν βέβαιη αν θα μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία της, καθώς αντιμετώπιζε κρίση ρευστότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα