Υπόθεση Gisèle P.: Ομολόγησε ο σύζυγός της – “Είμαι βιαστής όπως όλοι σε αυτή την αίθουσα”

Διαβάζεται σε 5'
Η Gisele P. στη δίκη για τον βιασμό της
Η Gisele P. στη δίκη για τον βιασμό της AP Photo/Lewis Joly, File)

Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης βιασμών της Gisèle P. συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση του πρώην συζύγου της Dominique P., «ενορχηστρωτή» της φρίκης.

Ο Dominique Pelicot, ο άνδρας που κατηγορείται ότι νάρκωνε τη σύζυγό του, Gisèle, και στρατολόγησε δεκάδες αγνώστους για να τη βιάσουν επί μια δεκαετία, παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

“Παραδέχομαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους”, ανέφερε συγκεκριμένα ο 71χρονος, σύμφωνα με δημοσιογράφος της BFM, “είμαι ένας βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Dominique P. επρόκειτο να καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο λόγω προβλημάτων υγείας η διαδικασία αναβλήθηκε.

Σήμερα εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα με μπαστούνι, όπως ανέφερε το Reuters.

Ο δικηγόρος του είχε προηγουμένως δηλώσει ότι o Dominique θέλει να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον  Dominique P. για τον βιασμό της Gisele P. διώκονται ακόμα 50 άνδρες, ηλικίας από 26 έως 74 ετών. Αν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη 20 ετών.

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΚ»

O 71χρονος εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα για πρώτη φορά μετά την περασμένη Τετάρτη, όταν επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και ζήτησε θεραπεία. Ο πρόεδρος της έδρας ανέφερε την ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ήταν σωματικά και ψυχικά ικανός να καταθέσει, ωστόσο κάθε 90 λεπτά θα έπρεπε να γίνεται ένα 20λεπτο διάλειμμα.

Από την αρχή ο Dominique παραδέχθηκε όσα ανάγνωσε ο δικαστής στο κατηγορητήριο και ήταν οι βιασμοί της γυναίκας του. Δεν αρνήθηκε την κατηγορία του επιβαρυντικού βιασμού κατά της Gisèle και τη λήψη απρεπών εικόνων της κόρης και της νύφης του.

Όπως είπε «αναγνωρίζω τα γεγονότα, όπως τα αναφέρατε, στο σύνολο τους». Αρνήθηκε πως έκανε κάτι που να αφορούσε τα παιδιά και τα εγγόνια του. «Δεν τους κατηγορώ όμως, για τους συσχετισμούς. Η κόρη μου είχε το δικαίωμα να γράψει το βιβλίο που έγραψε για εμένα».

Μετά ο δικηγόρος του ζήτησε να αφηγηθεί τα παιδικά του χρόνια.

«Η ζωή μου, όταν ήμουν μικρός, ήταν γεμάτη τραύματα και σοκ. Η μητέρα μου ήταν μια πολύ όμορφη μελαχρινή γυναίκα που δούλευε συνέχεια, αφού ο πατέρας μου ήταν απών. Εμένα με μεγάλωσε η μεγαλύτερη αδελφή μου.

Στα 9 χτύπησα στο κεφάλι και νοσηλεύτηκα. Στο νοσοκομείο με βίασε ένας νοσοκόμος, ονόματι Basil. Μου πρόσφερε μια καραμέλα, άρχισε να με μυρίζει, ένιωσα το μουστάκι στην πλάτη του και έναν πόνο, μαζί με πολλά άλλα που δεν καταλάβαινα.

Στα 14 και ενώ είχε επιστρέψει ο πατέρας μου (ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά που φιλοξενούσε η οικογένεια μας) οι γονείς μου που ήταν βίαιοι μεταξύ τους δεν με άφησαν να συνεχίσω το σχολείο.

Έπιασα δουλειά σε μια οικοδομή, ως μαθητευόμενος. Μια μέρα που ήμουν στο εργοτάξιο, άκουσα μια γυναικεία κραυγή. Ήλθαν κάποιοι και με άρπαξαν από το γιακά, λέγοντας μου πως ήταν η ημέρα που θα ‘έχανα την παρθενιά’ μου. Με πήγαν σε ένα σημείο όπου άνδρες βίαζαν μια γυναίκα. Ήταν ένα κορίτσι με ειδικές ανάγκες που έμενε στην περιοχή. Ένας έβαλε το μόριο του στο στόμα μου. Έκανα εμετό».

«Αγαπούσα τη σύζυγο μου για 40 χρόνια, δεν την αγαπούσα για 10»

Στα 17 γνώρισε την Gisèle. «Ήταν το ακριβώς αντίθετο από τη μητέρα μου. Ήμουν πραγματικά ευτυχισμένος μαζί της. Κάναμε τρία παιδιά και αποκτήσαμε 7 εγγόνια. Ουδέποτε ακούμπησα κάποιον εξ αυτών. Είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι στην αίθουσα, οι οποίοι γνώριζαν τα πάντα.

Η σύζυγος μου δεν άξιζε αυτό που της έκανα. Το παραδέχομαι. Ζητώ τη συγχώρεσή της και αυτήν των παιδιών και των εγγονιών μου. Είχα την ιδανική οικογένεια. Εγώ δεν ήμουν ο ιδανικός».

Επισήμανε πως η Gisele «είναι γυναίκα με χρυσή καρδιά. Πάντα έκανε ό,τι έκρινε ως απαραίτητο». Και τότε γιατί της έκανε ό,τι της έκανε; «Όταν άρχισαν όλα δούλευα πάρα πολύ. Κάποια στιγμή έφυγε για την περιφέρεια του Παρισιού, ώστε να βοηθήσει με τα εγγόνια μας. Δεν μπορούσα να την ακολουθήσω γιατί είχα δουλειά και έπρεπε να φροντίζω τον σκύλο μας. Έλειπε καιρό. Κάποια στιγμή ένιωθα μισός».

Ήμουν ευτυχισμένος μαζί της. Την αγαπούσα απεριόριστα για 40 χρόνια. Ακόμα την αγαπώ. Δεν την αγαπούσα για 10. Κατά τους βιασμούς της, την άκουγα να λέει ‘όχι’, αλλά συνέχιζα.

Όταν έβλεπα τα βίντεο που την τραβούσα, ένα μέρος μου ένιωθε ικανοποίηση και ένα άλλο τη διαβεβαίωση ότι μπορώ να βρω περισσότερους συνεργούς. 

«Ίσως θα έπρεπε να βρω το κουράγιο να αυτοκτονήσω»

Ο δικηγόρος τον ρώτησε εάν το μονοπάτι της ζωής του τον οδήγησε στους βιασμούς της γυναίκας του.

«Ναι, έπαιξε ρόλο. Μετά τη σύλληψη μου ήθελα να αυτοκτονήσω. Ο δικηγόρος μου, μου έσωσε τη ζωή. Μου εξήγησε ότι δεν γεννιέται κάποιος διεστραμμένος. Γίνεσαι.

Μολονότι ακούγεται τρελό, δεν θεώρησα ποτέ πως η γυναίκα μου είναι αντικείμενο. Και μολονότι υπάρχουν βίντεο που δείχνουν το αντίθετο, δεν ήθελα ποτέ να γίνω παιδεραστής».

Για τη σύλληψη του είπε ότι «η σύζυγος μου έλειπε εκείνη την περίοδο για κάποιο καιρό. Ήταν σχεδόν αυτοκτονικό αυτό που έκανα». Για την πρώτη του σύλληψη, το 2010 -με την κατηγορία του βιασμού- είπε πως δεν απευθύνθηκε σε επαγγελματία ψυχικής υγείας «γιατί όταν επισκέφτηκα έναν ψυχίατρο, η πρώτη του ερώτηση ήταν αν θυμάμαι τη γέννηση μου. Δεν χρειάστηκε να ακούσω άλλα. Σηκώθηκα κι έφυγα. Είχα ήδη πληρώσει το πρόστιμο που μου είχε επιβληθεί».

Πέραν της σύλληψης του, όπως είπε σκέφτηκε να αυτοκτονήσει και όταν είχε υποψίες πως η σύζυγος του τον απατά. «Πήρα το αυτοκίνητο με στόχο να το ρίξω σε δέντρα. Δεν είχα όμως, το κουράγιο. Ίσως θα έπρεπε να το έχω». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα