Το NEWS 24/7 στα ενδότερα του “Grand Hotel”, λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του

Διαβάζεται σε 11'
Grand Hotel
Grand Hotel ΑΝΤ1

Λίγο πριν τα λαμπερά εγκαίνια του “Grand Hotel”, το NEWS 24/7 βρέθηκε στα παρασκήνια της νέας σειράς του ΑΝΤ1 και δίνει μία γεύση απ’ όσα θα παρακολουθήσουμε.

Μπαίνοντας στη μεγάλη σάλα του ξενοδοχείου “Grand Hotel”, το πρώτο που αντικρίζεις είναι τα στρογγυλά περιποιημένα τραπέζια, με τα κομψά βάζα γεμάτα λουλούδια, έτοιμα να υποδεχτούν τους πελάτες του. Όμορφες καρέκλες, φιλοτεχνημένες πολυθρόνες, πολυτελείς καναπέδες, όλα τοποθετημένα με αρμονία. Ψηλά, οι επιβλητικοί πολυέλαιοι φωτίζουν την αίθουσα. Στρέφοντας το βλέμμα στα δεξιά, έρχεσαι αντιμέτωπος με μια εντυπωσιακή μαρμάρινη σκάλα, που οδηγεί στους πάνω ορόφους. Δύο πανέμορφα γλυπτά, δεξιά και αριστερά, σε υποδέχονται πριν το πρώτο σκαλί, ενώ ένα μαύρο πιάνο συμπληρώνει το σκηνικό. Ανεβαίνοντας, φτάνεις στα δωμάτια. Πίσω από τις ξύλινες πόρτες με τα χρυσά πόμολα, κρύβεται κι από ένα μεγάλο μυστικό. Όμως, αυτά θα τα μάθουμε σε λίγες μέρες…

Η μεγάλη σάλα του ξενοδοχείου της νέας σειράς "Grand Hotel"
Η μεγάλη σάλα του ξενοδοχείου της νέας σειράς "Grand Hotel" NEWS 24/7

Στις 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00, η νέα σειρά του ΑΝΤ1 “Grand Hotel” κάνει πρεμιέρα και τότε το σύμπαν του μυστήριου ξενοδοχείου, τα μυστικά, οι κρυφοί έρωτες, τα τραυματικά γεγονότα και οι ιστορίες των ηρώων, θα ξεδιπλωθούν μπροστά μας.

Η σειρά μάς μεταφέρει στο 1925. Η ιστορία της εξαφάνισης μιας προσφυγοπούλας καμαριέρας από ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς, θα φέρει την απρόσμενη άφιξη του αδερφού της, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να μάθει τι της έχει συμβεί. Ένας απαγορευμένος έρωτας, ανομολόγητα πάθη και αναπάντεχα εγκλήματα, συμπληρώνουν το παζλ της ενδιαφέρουσας πλοκής που θα εκτυλιχθεί στη μικρή οθόνη.

Η μεγάλη σάλα του ξενοδοχείου της νέας σειράς "Grand Hotel"
Η μεγάλη σάλα του ξενοδοχείου της νέας σειράς "Grand Hotel" NEWS 24/7

Η μεγάλη σάλα του ξενοδοχείου της νέας σειράς "Grand Hotel"
Η μεγάλη σάλα του ξενοδοχείου της νέας σειράς "Grand Hotel" NEWS 24/7

Το NEWS 24/7 βρέθηκε στα Kapa Studios, όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα του “Grand Hotel”, στο πλαίσιο ειδικής δημοσιογραφικής εκδήλωσης, και ξεναγήθηκε στα παρασκήνια της νέας σειράς, ενώ συζήτησε με τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές της νέας σειράς.

Στα παρασκήνια της νέας σειράς "Grand Hotel"
Στα παρασκήνια της νέας σειράς "Grand Hotel" NEWS 24/7

Το NEWS 24/7 στα παρασκήνια του “Grand Hotel”

Τα σκηνικά είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Οι ιθύνοντες της νέας σειράς έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, καταφέρνοντας να στήσουν ένα ολόκληρο ξενοδοχείο, το οποίο σε κάνει να ξεχνάς πως δεν είναι πραγματικό. Η λεπτομέρεια με την οποία έχουν φτιάξει τον χώρο, τα έπιπλα που έχουν χρησιμοποιήσει, η ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει, κατορθώνουν να σε βάλουν στο κλίμα και να καταστήσουν αληθοφανές το σκηνικό της πολυαναμενόμενης σειράς.

Εκτός από την μεγάλη σάλα και τον πάνω όροφο, κάναμε μια βόλτα στα χλιδάτα δωμάτια του ξενοδοχείου, που βρίσκονται στο πίσω μέρος των σκηνικών. Τα μεγάλα στρωμένα κρεβάτια, οι ταπετσαρίες στους τοίχους, οι ξύλινες συρταριέρες, οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες πάνω σε αυτές, τα κάθε λογής αντικείμενα εποχής και ο υποβλητικός φωτισμός, απέπνεαν, εκτός από πολυτέλεια, κι ένα μυστήριο που «δένει» υπέροχα με το concept της σειράς και τα όσα πρόκειται να παρακολουθήσουμε στα επεισόδια.

Τα δωμάτια στη νέα σειρά "Grand Hotel"
Τα δωμάτια στη νέα σειρά "Grand Hotel" NEWS 24/7
Τα δωμάτια στη νέα σειρά "Grand Hotel"
Τα δωμάτια στη νέα σειρά "Grand Hotel" NEWS 24/7

Παράλληλα, «επισκεφθήκαμε» την κουζίνα του προσωπικού του ξενοδοχείου, η οποία έχει στηθεί με μαεστρία και λεπτομέρεια. Το σκηνικό συνθέτουν ένα μεγάλο τραπέζι με 10 καρέκλες, πάγκοι και ντουλάπια, χάλκινα σκεύη μαγειρικής που παραπέμπουν σε περασμένη εποχή και ένας πίνακας με τα κλειδιά-κουδούνια του κάθε δωματίου.

Η κουζίνα του προσωπικού στη νέα σειρά "Grand Hotel"
Η κουζίνα του προσωπικού στη νέα σειρά "Grand Hotel" NEWS 24/7
Στα παρασκήνια της νέας σειράς "Grand Hotel"
Στα παρασκήνια της νέας σειράς "Grand Hotel" NEWS 24/7

Τέλος, περιηγηθήκαμε στον εξωτερικό χώρο των στούντιο, στα λεγόμενα «προσφυγικά», όπου μένουν ορισμένοι από τους ήρωες της σειράς, καθότι η ιστορία μας γυρνάει πίσω στο 1925, τρία χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Η πολυτέλεια του “Grand Hotel” έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα μικρά σπίτια, τους χωμάτινους δρόμους και τις φτωχογειτονιές των προσφύγων, όπως θα δούμε και στη σειρά. Αξίζει να σημειωθεί πως εκεί που πραγματοποιούνται τα εξωτερικά γυρίσματα, βρισκόταν κάποτε το φημισμένο Διαφάνι, το χωριό στο οποίο εκτυλίχθηκαν για τρία χρόνια οι επιτυχημένες “Άγριες Μέλισσες” του ΑΝΤ1.

Τα "προσφυγικά" στη νέα σειρά "Grand Hotel"
Τα "προσφυγικά" στη νέα σειρά "Grand Hotel"

Τι δήλωσαν οι ηθοποιοί και οι συντελεστές του “Grand Hotel”

Στα στούντιο βρέθηκε ο παραγωγός του “Grand Hotel”, Ιωάννης Γ. Καραγιάννης (J. K. PRODUCTIONS), ο οποίος μίλησε για τη σειρά, αναφέροντας: “Καλωσήρθατε στο Grand Hotel. Μια σειρά που όταν την είδαμε για πρώτη φορά, εντυπωσιαστήκαμε. Μια σειρά που μας είπαν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην Ελλάδα. Εμείς προσπαθήσαμε και τολμήσαμε. Φέτος η τηλεόραση περνάει μια “κρίση”, με την έννοια ότι κανείς δεν ξέρει τι θα πάει καλά, τι θα πετύχει. Δίνουμε όλη μας τη δύναμη με την ομάδα μας. Όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει!”.

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης της σειράς Γιάννης Βασιλειάδης είπε: “Εγώ θα σταθώ στους συντελεστές. Όλοι έχουν τεράστιο κέφι και βασιζόμαστε σε αυτούς. Όταν εμείς ξεκινάμε να δουλέψουμε ένα σίριαλ 1,5 μήνα πριν, είναι δύσκολο και άδικο να προσπαθήσουμε να συγκριθούμε με τα σίριαλ πλατφόρμας. Οπότε, στηριζόμαστε περισσότερο στην καλή συνεργασία των ηθοποιών, που όλοι είναι πολύ κεφάτοι και θέλουν να δώσουν αυτό που λείπει από την τηλεόραση αυτή τη στιγμή: το συναίσθημα και την επικοινωνία με τον θεατή. Ξεκινάμε, λοιπόν, να τους διασκεδάσουμε και να τους προσφέρουμε συγκίνηση”.

Όπως μάθαμε, το “Grand Hotel” αποτελεί ξένο format, από την Ισπανία, το οποίο έχει ελληνοποιηθεί. Στη διασκευή του, η σεναριογράφος Δήμητρα Τσόλκα, έχει προσθέσει ιστορίες από τους πρόσφυγες της Ελλάδας. Η ίδια είπε για τη νέα σειρά: “Το “Grand Hotel” είναι ένα ισπανικό σίριαλ που πήγε πολύ καλά σε πολλές χώρες, έγινε διασκευή. Είναι ένα αστυνομικό σίριαλ, αυτή είναι η διαφορά του από τα υπόλοιπα καθημερινά σίριαλ εποχής. Προσπαθούμε κι εμείς, οι ιστορίες που βάζουμε για να το εμπλουτίσουμε, να είναι κι αυτές αστυνομικές και να έχουν μυστήριο. Φυσικά, υπάρχει ερωτική ιστορία, αυτό είναι ευκόλως εννοούμενο! Έχουμε ζευγάρια, έχουμε έρωτα, έχουμε πάθος, έχουμε μυστικά, έχουμε πάρα πολύ μυστήριο και θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε κάποιες στιγμές γίνεται ακόμα και θρίλερ!“.

Η μεγάλη σάλα του ξενοδοχείου της νέας σειράς "Grand Hotel"
Η μεγάλη σάλα του ξενοδοχείου της νέας σειράς "Grand Hotel" NEWS 24/7

Η Καλλιόπη Χάσκα, που υποδύεται την Αλίκη Γαζή, μία εκ των πρωταγωνιστριών της σειράς, δήλωσε για το “Grand Hotel”: “Περνάς πάρα πολύ ωραία όταν το διαβάζεις και πιστεύω θα περνάς πάρα πολύ ωραία και όταν το βλέπεις. Καταρχάς είναι ευχάριστο, δεν είναι βαρύ, είναι πολλές φορές κωμικό, έχει το αστυνομικό μέσα, έχει πολύ ερωτικό στοιχείο, έχει μια πάρα πολύ ωραία ιστορία με τους πρόσφυγες, έχει το δραματικό, έχει το κοινωνικό, και όλα αυτά μαζί είναι ένας πολύ ωραίος συνδυασμός. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε ένα πολύ ωραίο καστ. Αυτό που θεωρώ μεγάλη τύχη, είναι τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου και ένας απ’ αυτούς είναι ο Γιώργος Γεροντιδάκης. Έχουμε μία μπερδεμένη σχέση”.

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ή αλλιώς Ρήγας Αλεξίου, δήλωσε: “Εύχομαι να είναι μια όμορφη χρονιά. Επειδή έχει ένα αστυνομικό ενδιαφέρον η σειρά, εύχομαι να βάλουμε τους τηλεθεατές στον ρόλο του επιθεωρητή. Η ομάδα πίσω από τις κάμερες, είναι οι πρωταγωνιστές της σειράς. Με τέτοιους πρωταγωνιστές αποκλείεται να είναι μια χαμένη χρονιά, θα είναι σίγουρα μια κερδισμένη χρονιά. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε, το πίστευα από την πρώτη στιγμή“.

Στα παρασκήνια της νέας σειράς "Grand Hotel"
Στα παρασκήνια της νέας σειράς "Grand Hotel" NEWS 24/7

Ο Αλέξανδρος Βάρθης, στη σειρά Βλάσσης Κατράνης, είπε για τον ρόλο του: “Είμαι στη σειρά ο Βλάσσης Είναι ένα υπέροχο πλάσμα, πολύ ευγενής, πολύ δοτικός. Ό,τι σας είπα, το αντίθετο! Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την Πελαγία, είναι από τις πιο ιδιαίτερες σχέσεις που έχω δει στην ελληνική τηλεόραση σίγουρα. Εύχομαι να μην με μισήσετε εντελώς!“.

Την Πελαγία Μαυρίδου, υποδύεται η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, που δήλωσε: “Το σενάριο και η πλοκή αυτής της σειράς είναι πάρα πολύ συναρπαστικά. Υπήρχαν πάρα πολλές στιγμές που διάβαζα το σενάριο, που έμεινα με το στόμα ανοιχτό, πραγματικά! Ελπίζω και το κοινό μας να περάσει παρόμοια συναισθήματα, με αυτά που περνάω εγώ διαβάζοντας τα σενάρια”.

Λεπτομέρεια από τα δωμάτια του "Grand Hotel"
Λεπτομέρεια από τα δωμάτια του "Grand Hotel" NEWS 24/7

Εγώ είμαι αυτός που έχτισε το ξενοδοχείο. Το καταλαβαίνετε, άλλωστε, ηλικιακά είμαι παλαιότερος από τους άλλους. Εμφανίζομαι μέχρι στιγμής κάθε 25 επεισόδια, για μιάμιση φράση. Μην το υποτιμάτε, καθόλου μην το υποτιμάτε! Γιατί θα δείτε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα! Γιατί και σε μια άλλη σειρά δεν φαινόμουνα, αλλά μια χαρά πήγαν τα πράγματα! ανέφερε σχετικά ο Δημήτρης Πετρόπουλος, κάνοντας έμμεση αναφορά στον ρόλο του στο “Παρά Πέντε”.

Στη σειρά συμμετέχει και η Ελένη Καρακάση, ή αλλιώς Σουμέλα Παναγιωτίδου, που είπε: “Εγώ είμαι προσφυγοπούλα, είμαι από τα λαϊκά στρώματα. Έρχομαι εδώ στο ξενοδοχείο, αλλά είμαι εδώ στις κουζίνες, με κρύβουν! Θα περάσετε πολύ ωραία γιατί το σίριαλ έχει όλα τα μυστικά της επιτυχίας. Έχει έρωτα, έχει σεξ, ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα, όλα! Έχει και χιούμορ!“.

Στα παρασκήνια της νέας σειράς "Grand Hotel"
Στα παρασκήνια της νέας σειράς "Grand Hotel" NEWS 24/7

Πριν ακόμα ξεκινήσει, η δραματική σειρά “Grand Hotel” φαίνεται να έχει ξεχωρίσει από την πληθώρα των νέων ελληνικών σειρών που κάνουν πρεμιέρα τη φετινή σεζόν. Μοιάζει να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού συνδυάζει το ερωτικό με το crime στοιχείο, ενώ το καστ αποτελείται από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, που θα μας χαρίσουν, αναμφίβολα, εκπληκτικές ερμηνείες. Αναμένουμε!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα