Νεμάνια Μάιντοβ: “Τιμωρήθηκα με αποκλεισμό 5 μηνών επειδή έκανα τον σταυρό μου”

Διαβάζεται σε 2'
Νεμάνια Μάιντοβ: “Τιμωρήθηκα με αποκλεισμό 5 μηνών επειδή έκανα τον σταυρό μου”
Caption

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο τιμώρησε τον Σέρβο αθλητή Νεμάνια Μάιντοβ, που υπήρξε και αντίπαλος του Θοδωρή Τσελίδη, επειδή έκανε τον σταυρό του πριν από τον αγώνα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Νεμάνια Μάιντοβ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε μηνών από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο, λόγω παραβίασης των θρησκευτικών κανονισμών της.

Συγκεκριμένα, ο λόγος που επικαλείται ο Σέρβος αθλητής τζούντο για τον αποκλεισμό του, είναι γιατί πριν από τον αγώνα με τον Θοδωρή Τσελίδη στη φάση των 16 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έκανε τον σταυρό του…

Ακολουθεί η ανάρτηση του Μάιντοβ:

Πριν από 15 μέρες έλαβα την απόφαση ότι τιμωρήθηκα για πέντε μήνες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο για παραβίαση των θρησκευτικών της κανονισμών.

Συγκεκριμένα, επειδή έκανα τον σταυρό μου πριν μπω σε παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μου απαγόρευσαν τη συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά, τα καμπς και τις προετοιμασίες.

Είναι αλήθεια πως κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής διαδικασίας, δεν ήθελα να απολογηθώ επειδή έκανα τον σταυρό μου και δεν το έκανα, ούτε πρόκειται να το κάνω ποτέ, αν και δεν γνωρίζω την ποινή που μπορεί να υπάρξει.

Ο Θεός μού έδωσε τα πάντα, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στην καριέρα μου και για μένα είναι τα πάντα και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σε καμία περίπτωση. Δόξα τον Κύριο, τον ευχαριστώ για όλα.

Δεν είναι κάτι καινούριο για μένα, απλά μια νέα σελίδα στην καριέρα μου και στις προκλήσεις της ζωής μου. Είμαι λυπημένος που ένα τόσο όμορφο και απαιτητικό άθλημα όπως είναι το τζούντο έχει καταλήξει σε τέτοια πράγματα.

Ο Θεός μού χάρισε μία υπέροχη καριέρα, 7 Ευρωπαϊκά και 3 Παγκόσμια μετάλλια. Όταν ξεκινούσα, ονειρευόμουν να κατακτήσω ένα τουλάχιστον μεγάλο μετάλλιο και να πετύχω στην ζωή μου και για την οικογένειά μου που θυσίασε τα πάντα για την καριέρα μου.

Μου έδωσαν πολλά περισσότερα και χρειάστηκε να δανειστούν πολλά, ούτως ώστε να μην σκύψω ποτέ και σε κανέναν το κεφάλι.

Θα αντέξω μέχρι τότε και θα επιστρέψω με τη βοήθεια του Κύριου μας Ιησού Χριστού σε μία νέα αρχή και για νέες νίκες“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα